Πάτρα: Ενθουσίασαν οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ στις "¨Ορνιθες" - ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ

Η γοητεία του παιχνιδιού και του ονείρου, η αντίθεση της φαντασίας με την πραγματικότητα, οι θεοί και τα πουλιά «μετακόμισαν» το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου στο κύτταρο της πόλης του Πατρέα, που είναι η γειτονιά, μέσα από την παρουσίαση της παράστασης  «Όρνιθες του Αριστοφάνη» στο θεατράκι της Κρήνης.

Το έργο ανέβηκε από τους τελειόφοιτους της Δραματικής Σχολής  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ και σε διδασκαλία των Τσέζαρις Γκραουζίνις, Κωνσταντίνας Μάντζαρη και Όλγας Σπυράκη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Το ανοιχτό θέατρο της Κρήνης κατακλύστηκε το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου από το κοινό της περιοχής και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και σήμερα Πέμπτη με την πραγματοποίηση της τρίτης και τελευταίας παράστασης.

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο Αθηναίων πολιτών που εγκαταλείπουν την πόλη τους, για να αναζητήσουν μια φανταστική πολιτεία και  να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο . Πετώντας ανακαλύπτουν τη χώρα των πουλιών, μαλακιά και πουπουλένια την Νεφελοκοκκυγία.

Τα πουλιά υποδέχονται τους δύο ξένους, τους δίνουν φτερά και όλοι μαζί ενθουσιασμένοι ανοικοδομούν  ένα τείχος στους αιθέρες, που εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους.

Αυτή η παράσταση είναι μία υπόκλιση της νέας γενιάς ηθοποιών, στην σπουδαιότερη παραγωγή  του Θεάτρου Τέχνης ( Όρνιθες ,1959) που σκηνοθέτησε μοναδικά ο Κάρολος Κουν και έντυσε μουσικά ο Μάνος Χατζιδάκις .

Το μουσικό υλικό παραχώρησε  ευγενικά ο κ. Γιώργος Χατζιδάκιςστο Ανοικτό Θέατρο Κρήνης

unnamed_2_0.jpg

unnamed_3_0.jpg

unnamed_4_0.jpg

unnamed_5_0.jpg

unnamed_7.jpg

unnamed_1_0.jpg

unnamed_0.jpg

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ