Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα η λύση για το χρέος

έχει καταστεί αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη εξόδου της χώρας από την κρίση

H ΡΥΘΜΙΣΗ για το χρέος και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούν σήμερα αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα, ενώ έχουν καταστεί αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη εξόδου της χώρας από την κρίση. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το πρόσφατο Eurogroup είπε ότι δυστυχώς είχαμε αρνητική εξέλιξη και ήταν μια συνεδρίαση χωρίς κατάληξη. «Δεν δόθηκε, δεν ιχνογραφήθηκε καν, η λύση για το χρέος και δεν δόθηκε φύλλο πορείας για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» είπε και αναρωτήθηκε «από πού αντλούσε την αισιοδοξία του ο κ. Τσίπρας;».

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΒΒΕ Αθ. Σαββάκη, που ζήτησε η μεταποιητική δραστηριότητα να επανέλθει στο προσκήνιο και να τοποθετηθεί στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας, με συγκεκριμένες πράξεις από το πολιτικό μας σύστημα, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μοντέλο με περισσότερες επενδύσεις και περισσότερη εξωστρέφεια. Μίλησε για την πρόκληση ενός θετικού σοκ εμπιστοσύνης με την εμπροσθοβαρή εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που θα δώσει το σήμα της ανάπτυξης στους πολίτες, αλλά κυρίως στις αγορές και στους επενδυτές και ότι η Νέα Δημοκρατία εννοεί κάθε λέξη της φιλοαναπτυξιακής της ατζέντας. Επίσης για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών, ώστε να επιστρέψουν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες καθώς και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεγάλου προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Χαμένες ευκαιρίες
Πάντως η Νέα Δημοκρατία αναπροσαρμόζει τη ρητορική της, βάζοντας στο κάδρο τις «χαμένες ευκαιρίες των Eurogroup», ανεβάζοντας τους τόνους για τις καθυστερήσεις των κυβερνητικών χειρισμών και κάνοντας στοχευμένες παρεμβάσεις όχι μόνο στο πολιτικό αλλά και στο οικονομικό επίπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών στη Θεσσαλονίκη, θεωρεί ότι από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης πολιτικής είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, των κομμάτων και των απλών πολιτών. Διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση και τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία τους. Και την έχασαν, δυστυχώς. Το μόνο το οποίο μπόρεσαν να κάνουν είναι να φορτώσουν στη χώρα δύο μνημόνια και μια διαρκή λιτότητα, η οποία δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης