Οι Patrinistas κάνουν περιήγηση στη Γειτονιά των Αγγέλων την Κυριακή

ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas, με τη συνδρομή της καθηγήτριας - συγγραφέα Γιώτας Καΐκα - Μαντανίκα, διοργανώνουν περίπατο - περιήγηση στην κυπαρισσένια αλέα του Α΄ Νεκροταφείου Πατρών (Γειτονιά των Αγγέλων), την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης – εκκίνησης την είσοδο του κοιμητηρίου στην Ανθούπολη. 

​Μέσα από τα μνήματα θα γνωρίσουμε την ιστορία, τη γλώσσα, την κοινωνία και τις πολιτιστικές εκφράσεις των ανθρώπων , ενώ μελετώντας μια “γειτονιά” του νεκροταφείου θα καταλάβουμε ότι κάποιοι φρόντισαν να έχουν και μετά θάνατον τις παρέες που είχαν όταν ήταν και εν ζωή, όταν έχτιζαν τα νεοκλασικά τους στο κέντρο της πόλης, οργάνωναν τις επιχειρήσεις τους και συγγένευαν με γάμους, μεταξύ τους. Σχεδόν όλοι οι τάφοι που βρίσκονται στην Α΄ τάξη στο αρχείο του νεκροταφείου ανήκουν σε πρόσωπα που έχουν σχέση με το εμπόριο και άλλες τραπεζικές δραστηριότητες ή είναι κτηματίες.

Μετά από τόσα χρόνια, μάλλον έχουν ξεχαστεί οι ιστορίες της παλιάς πόλης της Πάτρας όμως στο Α’ Νεκροταφείο παραμένουν αρκετά αξιοθαύμαστα μνημεία, που όσοι τα έφτιαξαν από ματαιοδοξία, τώρα μας αποκαλύπτουν όσα δεν ξέραμε για τον τόπο που ζούμε.

Η περιήγηση μας είναι ανοικτή για όσους φίλους - συμπολίτες μας επιθυμούν να παραβρεθούν. Σας περιμένουμε λοιπόν για ένα περίπατο στην κυπαρισσένια αλέα του Α’ Νεκροταφείου Πατρών και πέριξ ..... σε ένα ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πάτρα της Μπελ Επόκ

Διαβάστε επίσης