Στο ψυχιατρείο ο Αλέξανδρος Αγγλούπας - Κατηγορούμενος στην υπόθεση των ληστών Ρομά

δεν έγινε δεκτή η αίτησή του για αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Μακριά από τη μητέρα του και τη σύζυγό του, στις φυλακές της Χίου, σε ένα κελί με 3 ακόμη άτομα, ήταν μια κατάσταση που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει, και όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι υπέστη νευρικό κλονισμό. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Χίου, όπου εκεί οι γιατροί διέγνωσαν ότι η ψυχική του υγεία έχει διαταραχθεί, κρίνοντας ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί σε ένα ειδικό κατάστημα, με κατάλληλη αγωγή, όταν χρειάζεται.

Ετσι, εσπευσμένα, λίγο πριν από το Πάσχα, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των Ρομά μετήχθη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όπου και παραμένει.

Ηδη μετράει 6 μήνες προσωρινής κράτησης, και πριν από λίγες ημέρες ανανεώθηκε και το δεύτερο εξάμηνο, όπως άλλωστε και των περίπου 20 συγκατηγορουμένων του που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι σήμερα συλλέξει οι ανακριτικές αρχές, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας φέρεται ως ο κλεπταποδόχος της οργάνωσης, αγοράζοντας από τους Ρομά κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας, και κάποιες φορές ως πληροφοριοδότης της, δίνοντάς τους στοιχεία για πιθανούς στόχους.

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τις κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ερχόταν σε επαφή με διάφορους πωλητές μεταχειρισμένων ρολογιών προκειμένου να ξαναφτιάξει τη συλλογή της μητέρας του, η οποία είχε πέσει θύμα ληστείας. Οσο για τα άλλα κατασχεθέντα κοσμήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε ότι δεν είναι μεγάλης αξίας και ότι ανήκουν στη σύντροφό του. 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ