Στήριξη στον Μακρόν και από τον Φρανσουά Ολάντ

στον ανεξάρτητο υποψήφιο

Τη στήριξή του στον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πέρασε μαζί με την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ότι η ακροδεξιά απειλεί να προκαλέσει ρήξη στην Ευρώπη.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τη Δευτέρα, ο Φρανσουά Ολάντ είπε, επίσης, ότι η άνοδος της ακροδεξιάς απειλεί να διχάσει τη Γαλλία. «Αντιμέτωπος με έναν τέτοιο κίνδυνο θα ψηφίσω των Εμμανουέλ Μακρόν», σημείωσε.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι τα στοιχεία που αποτελούν τη Γαλλία, η ενότητά της, η θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο» είπε.

Τόνισε ότι θα στηρίξει τον πρώην υπουργό Οικονομικών του, σημειώνοντας ότι είναι ο κατάλληλος για να ενώσει τους γάλλους πολίτες.

Ήδη τα μεγάλα κόμματα της Γαλλίας έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Μακρόν. Ο Φρανσουά Φιγιόν των Ρεπουμπλικάνων και ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να δώσουν την ψήφο τους στον Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.

Ωστόσο, ο αριστερός Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος απέσπασε ποσοστό 19,6% δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις προθέσεις του για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει, αρνούμενος μάλιστα να προσφέρει τη στήριξή του στον Μακρόν.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ