Πρόωρος «τελικός» Μπάγερν-Ρεάλ, φαβορί η Ατλέτικο με την Λέστερ (21:45)

Champions League

Το... δεύτερο πιάτο της προημιτελικής φάσης του Champions League σερβίρεται σήμερα (με την ελπίδα ότι δεν θα έχουμε άλλα απρόοπτα) και την παράσταση φυσικά «κλέβει» η μεγάλη μάχη Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Λέστερ.

Μπάγερν-Ρεάλ (21:45, Cosmote Sport 2)

Από πολλούς χαρακτηρίστηκε πρόωρος τελικός και η άποψη αυτή δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς Βαυαροί και «μερένγκες» είναι πρωτοπόροι σε Γερμανία και Ισπανία, αντίστοιχα, διαθέτουν εξαιρετικές ομάδες, αλλά μόνο μία εκ των δύο θα συνεχίσει να έχει βλέψεις για τον τελικό του Κάρντιφ.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για 23η φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα, γεγονός που τους μετατρέπει σε ένα από τα πλέον συνηθισμένα ζευγάρια, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δίνουν ένα άλλο χρώμα σ’ αυτό το ραντεβού.

Στην Μπάγερν υπάρχουν ο Κάρλο Αντσελότι και ο Τσάμπι Αλόνσο, που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ (το 2014 μάλιστα, στην ιστορική 10η κούπα, οι Μαδριλένοι είχαν συντρίψει στο Μόναχο την Ρεάλ με 4-0, όντας στην τελευταία εντός έδρας ήττα τους), ενώ στην Ρεάλ αγωνίζεται ο Τόνι Κρόος, που επίσης έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν!

Η προϊστορία είναι σχετικά μοιρασμένη (11 νίκες η Μπάγερν, 9 η Ρεάλ και 2 ισοπαλίες), ενώ απόλυτη ισορροπία υπάρχει στις προκρίσεις, καθώς μετρούν από 5!

Κι οι δύο έχουν προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, καθώς από την Μπάγερν θα απουσιάσει ο Χούμελς (και ενδεχομένως ο Μίλερ) ενώ από την Ρεάλ οι Πέπε, Βαράν.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ, Αλόνσο, Τιάγκο, Ρόμπεν, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.
ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Ατλέτικο-Λέστερ (21:45, 21:45, Cosmote Sport 1)

Για την Ατλέτικο η παρουσία της στους «8» δεν αποτελεί πλέον είδηση, ωστόσο για την Λέστερ είναι ένα ακόμη ιστορικό επίτευγμα, καθώς αγωνίζεται για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Κι όμως, για τις «αλεπούδες» το ραντεβού τους με τους «ροχιμπλάνκος», μοιάζει με... déjà vu, καθώς στις άλλες τρεις φορές που είχαν παίξει στο παρελθόν σε ευρωπαϊκό Κύπελλα, τις δύο είχαν αποκλειστεί από την Ατλέτικο!

Αρχικά, το πολύ μακρινό 1961-1962 στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων (Α’ γύρο) και κατόπιν στο Κύπελλο UEFA (πάλι στον Α’ γύρο) την σεζόν 1997-1998.

Η Λέστερ ήδη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, έχοντας αποκλείσει στους «16» την Σεβίλλη, αλλά η Ατλέτικο φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, στην προσπάθεια της να κατακτήσει επιτέλους την πολυπόθητη κούπα (2 χαμένοι τελικοί στα 3 τελευταία χρόνια).

Πάντως, και οι δύο ομάδες έχουν αρκετά προβλήματα, καθώς στους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστούν οι Γκαμεϊρό, Τιάγκο Μέντες, Μόγια, Βρσάλκο και Αουγκούστο Φερνάντες και στους φιλοξενούμενους οι Μόργκαν, Μεντί. 

Οι πιθανές συνθέσεις
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ. Χουανφράν, Γοδίν. Φελίπε Λουίς, Καράσκο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες.
ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουανέ, Χουτ, Φουκς, Μάχρεζ, Ντρινκγουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Οκαζάκι, Βάρντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ