Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 3-0: Ιταλικός θρίαμβος με υπογραφή Ντιμπάλα!

Champions League

Στο Παρίσι το… κοντέρ είχε σταματήσει στα τέσσερα για να ακολουθήσει η ανατροπή του αιώνα. Ένα μήνα μετά το εφιαλτικό 4-0 από την Παρί, η Μπαρτσελόνα βίωσε ένα ανάλογο εφιάλτη στο «Juventus Stadium» του Τορίνο, εκεί όπου η Γιουβέντους επικράτησε με 3-0 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Champions League.

Κι όσο κι αν στον αθλητισμό ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ», θαύματα δεν γίνονται κάθε φορά πόσω μάλλον όταν η «Μεγάλη Κυρία» δεν είναι μια σοφτ ομάδα όπως η Παρί για να δεχθεί τέσσερα γκολ στο Καμπ Νου.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι σήμερα η Μπαρτσελόνα δεν ήταν τόσο τραγική όσο στο Παρίσι… Ίσα, ίσα που είχε και αρκετές, ορισμένες εκ των οποίων ήταν και κλασσικές, ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως ο Μπουφόν κι η αστοχία των παικτών του Ενρίκε ήταν καθοριστικοί παράγοντες για να προκύψει αυτό το 3-0, για το οποίο η Γιουβέντους προειδοποίησε πολύ νωρίς…

Μόλις στα 23 δευτερόλεπτα είχε την πρώτη τελική (σουτ Κεντίρα), στο 3’ την πρώτη μεγάλη φάση (κεφαλιά Ιγουαΐν) και στο 7’ ήρθε το 1-0! Ο Κουαδράδο βρήκε τον Ντιμπάλα κι αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η Μπάρτσα μετά το 15’ ισορρόπησε και στο 21’ ο Μέσι φάνηκε στο γήπεδο, δίνοντας μαγική ασίστ στον Ινιέστα, αλλά στη μονομαχία των αρχηγών νικητής βγήκε ο Μπουφόν που έδιωξε σε κόρνερ και στην επόμενη επίθεση των Ιταλών ο Ντιμπάλα με νέο εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 2-0!

Οι Καταλανοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης φάνηκε ότι το γκολ δεν αργεί να έρθει. Με φοβερή πίεση έκλεισαν την Γιουβέντους στα καρέ της έχοντας τέσσερις τελικές προσπάθειες από το 47’ έως το 51’ για να ακολουθήσει το… τετράλεπτο του τρόμου.

Ο Ιγουαΐν σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει (στο 52’ και στο 53’) για να έρθει τελικά το 3-0 από τον Κιελίνι (!) στο 55’ με καταπληκτική κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο μυαλό όλων ήρθαν οι εικόνες από το Παρίσι με την Γιουβέντους να δίνει χώρο στην Μπάρτσα η οποία δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες (καλύτερη αυτή του Σουάρες στο 68’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπουφόν), ωστόσο το τελικό σκορ δεν άλλαξε και πλέον σε μία εβδομάδα οι «μπλαουγκράνα» καλούνται να κάνουν μια δεύτερη επική ανατροπή.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ