Το "αντίο" στον Παπα-Νίκο από τους επιτρόπους και τους ιεροψάλτες του Αγίου Αθανασίου

ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

"Mε πολύ θλίψη και πόνο σε αποχαιρετήσαμε μέσα από τον κατάμεστο Ναό που κοσμούσες και λάτρευες για 48 χρόνια ως ιερέας της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Χαλανδρίτσας. Μέσα σε αυτόν τον Ιερό  Ναό, τον οποίον υπηρέτησες είτε ως πολίτης είτε ως εφημέριος με πίστη και αφοσίωση. Προσέφερες με όλη την δύναμη της ψυχής σου τα πνευματικά σου καθήκοντα στους αγαπημένους ενορίτες, στους οποίους πάντα απηύθυνες τις εγκάρδιες πατρικές σου ευχές κατά την μακρά και δημιουργική περίοδο της ιεροσύνης σου.

Υπήρξα ένας εκ των συνεργατών σου ο οποίος μαζί με πολλούς άλλους συμπατριώτες μας προσέφερα τις υπηρεσίες  μου στο παγκάρι της εκκλησίας μας, προκειμένου όλοι μαζί να διατηρούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον περικαλλή Ναό, το Βυζαντινό αυτό μνημείο και στολίδι του χωριού μας.

Εκ μέρους των Επιτρόπων, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και των ιεροψαλτών μας, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε, μετά την πρόσφατη αναχώρησή σου από την επίγειο ζωή, για την αξέχαστη και εποικοδομητική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και για την ανακαίνιση της εκκλησίας μας, θα ζεις πάντα στην σκέψη μας και στην καρδιά μας, για τον παπά του χωριού μας που άφησε έντονα τα ιερατικά του αποτυπώματα σε αυτόν το Ναό. Θα σε θυμόμαστε να στέκεσαι ορθός μπροστά στη Ωραία Πύλη, να μας ευλογείς και να προσεύχεσαι για μας.

Καλό σου ταξίδι παπαΝίκο και από εκεί που θα είσαι, στους κόλπους του ουράνιου Πατέρα, μη σταματήσεις να εύχεσαι και να προσεύχεσαι για το αγαπημένο σου ποίμνιο, στο οποίο τόσα πολλά προσέφερες".

Για τους Επιτρόπους και τους ιεροψάλτες

Αναστάσιος Π. Πανόπουλος

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ