Δυτική Αχαΐα: Καταγγελίες και μηνύσεις για κλοπή κάδων - Στο τμήμα δήμαρχος και αντιδήμαρχος και άλλα δύο άτομα - Τί υποστηρίζουν και οι δύο πλευρές

στον εισαγγελέα η δικογραφία με την υπόθεση

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο δυτικής Αχαΐας Διονύσης Γκοτσούλιας για κλοπή κάδων απορριμμάτων και μεταφορά τους σε εταιρία ανακύκλωσης. Αποτέλεσμα ήταν, να συλληφθούν τέσσερα άτομα. Οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Παλαιολόγος και ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως. Κατόπιν προφορικής συνενόησης με τον Εισαγγελέα και οι τέσσερις αφέθησαν ελεύθεροι. Για την υπόθεση συντάχθηκε δικογραφία η οποια θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα. 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όπως υποστηρίζει η παράταξη του Διονύση Γκοτσούλια, το μεσημέρι του Σαββάτου, αυτοκίνητο ιδιωτικής επιχείρησης φόρτωνε κάδους από το αμαξοστάσιο του Δήμου και τους μετέφερε σε ιδιωτικό χώρο ανακύκλωσης που διατηρεί η επιχείρηση στην τοπική κοινότητα Σαγαιϊκων. Περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ταπεινός. 

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της παράταξης, ο Διονύσιος Γκοτσούλιας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να τον ενημερώσει αν γνωρίζει κάτι χωρίς όμως αυτό να καταστεί δυνατόν.

Και η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων συνεχίζει:

«Άμεσα κάλεσε το αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας το οποίο και κατέφθασε τάχιστα ζητώντας τα αναγκαία παραστατικά. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης ρωτήθηκε από τος αστυνομικούς αλλά και από τον Διονύσιο Γκοτσούλια για το αν υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά τόσο για τη μεταφορά όσο και για την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας και δήλωσε ότι δεν έχει καμία απόφαση, αλλά προφορική εντολή του Δημάρχου Χρήστου Νικολάου.

Ερωτηθείς στη συνέχεια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Παλαιολόγος Γεώργιος , διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη άγνοια και δεν έδωσε αυτός καμία απολύτως εντολή για την συγκεκριμένη αυθαίρετη ενέργεια.

Κατόπιν όλον αυτών και παρουσία αστυνομικών που κατέγραψαν τις δηλώσεις του επιχειρηματία και το περιστατικό , ο επικεφαλής Δ. Γκοτσούλιας, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας και υπέβαλε μήνυση κατά του Δημάρχου κ. Νικολάου για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία και στους ιδιώτες της επιχείρησης μήνυση για κλοπή περιουσιακού υλικού του Δήμου. Νωρίτερα διενεργήθηκε προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα κάτω Αχαΐας».

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η άλλη πλευρά, είχε ληφθεί απόφαση να μεταφερθούν οι κάδοι για επισκευή στη συγκεκριμένη επιχείρηση, κάτι που είχε γίνει πολλές φορές και στο παρελθόν. "Ήταν παλιοί κάδοι απορριμμάτων και είπαμε αν επισκευάζονται να να τους φτιάξει, αν όχι, τότε να πάρουμε τα υλικά (ρόδες, καπάπια κλπ) για να τους τοποθετήσουμε σε άλλους κάδους", λέει στο tempo24.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Παλαιολόγος. Ο αντιδήμαρχος, επίσης, υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε καμία άλλη πρόθεση και ότι υπάρχουν και άλλοι κάδοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση οι οποίοι έχουν πάει προς επισκευή. Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του Δ. Γκοτσούλια, ο κ. Παλαιολόγος είπε:

"Για όλες τις ενέργειες που γίνονται στον δήμο είναι ενήμερος ο δήμαρχος, αλλά και εμείς από την πλευρά μας, γνωρίζουμε και οφείλουμε να γνωρίζουμε όλα όσα γίνονται στον τομέα μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε εξηγήσει τι συνέβη αλλά δυστυχώς δεν επικοινώνησε κάποιος μαζί μας". 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ