Γαλλικό Ινστιτούτο: Παρουσιάστηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα για το 2017

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η συνέντευξη τύπου για το  Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2017 του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, διεξήχθη στην Αθήνα, σε μια ατμόσφαιρα ζεστή και ευχάριστη!

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, M.Christophe CHANTEPY, υπογράμμισε την προτεραιότητα της νέας γενιάς σε όλους τους τομείς: οικονομία, πολιτισμό, εκπαίδευση.

Η Γαλλική Πρεσβεία επιθυμεί διακαώς την διατήρηση της μακράς σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που μετρά ήδη δύο αιώνες.

Ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα , M. Mikael HAUTCHAMP  ανακοίνωσε πως ο στόχος του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό  “την γαλλική οπτική” με έμφαση στην καινοτόμα νέα γενιά.

Ενα πρόγραμμα ποιοτικό, πλούσιο και ποικίλο, που βασίζεται σε 3 βασικούς άξονες:

Ο πρώτος άξονας, έχει στόχο την προσέγγιση, την στήριξη και την ανάδειξη της νεολαίας που εκπαιδεύεται, καλλιεργείται και καινοτομεί.

Ο δεύτερος άξονας που διέπει τη δράση μας είναι η παρουσία της Γαλλίας σε όλη την ελληνική επαρχία, διαμέσου των δραστηριοτήτων του, με πολιτιστικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Τέλος, ο τρίτος άξονας αφορά τις προτάσεις μας για νέα θέματα σε νέα σχήματα, όπως η λογοτεχνία, η ποίηση, ο κινηματογράφος, η επιστημονική και η πολιτική σκέψη.

Τα σταθερά μας Ραντεβού:

Νύχτα της φιλοσοφίας

Η αισθητική

18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου Ελλάδος

Η Γιορτή της Γαλλοφωνίας

Ημέρες Ταλέντων

Βιντεοπαιχνίδια

Τα ραντεβού για τις σπουδές στην Γαλλία

Διαλέξεις

Σεμινάρια καθηγητών

Διαδικτυακό ραδιόφωνο

Παραστατικές τέχνες

Μουσική

Εικαστικές τέχνες

Λέσχη ανάγνωσης

Συζητήσεις ιδεών- συνέδρια.

Διαβάστε επίσης