Αχαΐα: Ξαναμπαίνει στο μηχανογραφικό η Σχολή Οπτικής του ΤΕΙ στο Αίγιο - Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Δήμαρχος Αιγιαλείας: "Κερδίσαμε με το σπαθί μας"

Αίρεται η μεταβατικότητα της σχολής Οπτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κα Σία Αναγνωστοπούλου, δίνοντας μια ιδιαίτερα χαρμόσυνη είδηση στην τοπική κοινωνία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως σημείωσε η κα Αναγνωστοπούλου, αναμένονται σήμερα από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτή την θετική έκβαση. Ο κ. Παναγόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον βοηθό δημάρχου σε θέματα ΤΕΙ κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, που όλο αυτό το διάστημα κινήθηκε χωρίς πολλές περιττές δηλώσεις αλλά μεθοδικά και αποτελεσματικά για την επίλυση του θέματος, ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες που είχε πραγματοποιήσει και η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου κατά του σχεδίου "Αθηνά", που έθετε σε κατάσταση μεταβατικότητας 19 ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και τη σχολή Οπτικής-Οπτομετρίας στο Αίγιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, προφανώς και αναμένεται η σχολή του Αιγίου να επανέλθει στα μηχανογραφικά δελτία ώστε να δεχτεί και πάλι εισακτέους.

Θ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Από τα πιο σπουδαία πράγματα που έχουμε καταφέρει ως πόλη"

Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, ο εορτάζων σήμερα δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, δεν έκρυψε (και γιατί άλλωστε) τη χαρά του για τη θετική εξέλιξη μετά από έναν πολύχρονο και δύσκολο αγώνα. "Το γνωρίζαμε ανεπίσημα, γι'αυτό και είχαμε κρατήσει χαμηλούς τόνους και πλέον αναμένουμε αύριο Πέμπτη και την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Πιστεύω είναι από τα πιο σπουδαία πράγματα, που κατορθώσαμε να επαναφέρουμε και πάλι στη ζωή μας" σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, συνεχίζοντας: "Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρώην αναπληρώτρια υπουργό κα Αναγνωστοπούλου, γιατί έκανε τα αδύνατα δυνατά, αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή, της το πιστώνουμε και την ευχαριστούμε πάρα πολύ και εγώ ως δήμαρχος και όλοι οι δημότες για αυτά που έχει κάνει για τον τόπο μας. Έδειξε ως τοπικός εκπρόσωπος στο ελληνικό κοινοβούλιο πως έκανε άριστα τη δουλειά της, προσπάθησε πάρα πολύ. Οι συνθήκες ήτανε δύσκολες, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά τμήματα που δίνουν αγώνα επιβίωσης αλλά θεωρώ το κερδίσαμε με το σπαθί μας, δεδομένου ότι είναι μια σχολή βιώσιμη, δεν είναι μια σχολή που παίρνει ένας σπουδαστής 'κάποιο' πτυχίο, είναι λίαν ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας, οπότε και το υπουργείο κατάλαβε ότι έπρεπε να διατηρηθεί. Πρέπει βέβαια να ευχαριστήσω και όλους όσοι αγωνίστηκαν, τον κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, που ήταν υπεύθυνος για το θέμα του ΤΕΙ και κάθε φορά πηγαίναμε μαζί στην Αθήνα, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει. Και ο προηγούμενος δήμαρχος, ο κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, έκανε μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί και του το πιστώνω, έτσι έπρεπε να κάνει, όπως και εμείς κάναμε. Και φυσικά την διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που είχε κάνει θετική εισήγηση, τόσο ο νυν πρόεδρος κ. Τριανταφύλλου αλλά και ο κ. Καπλάνης προηγουμένως"

Σε ερώτηση αν θα γίνει πλέον αγώνας για να έρθουν και άλλα τμήματα στο Αίγιο, ο κ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε συγκρατημένος: "Ας μην είμαστε πλεονέκτες, είναι και αυτό στο βάθος χρόνου, πρέπει να το δούμε. Εμείς χτίζουμε σιγά-σιγά όλοι μας, προκειμένου να αξιοποιήσουμε ότι δυνατότητες".

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ