«Η προτεραιότητα σήμερα είναι να αντιμετωπίσουμε τα λάθη και τις επιπολαιότητες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα άλλα, μετά τις εκλογές. Πάντως, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές. Έχουμε ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα δεσμευτεί για τις μεγάλες αλλαγές. Κανείς δεν θα πάρει από εμάς λευκή επιταγή. Πρόγραμμα, δεσμεύσεις και συμφωνία για τα πρόσωπα» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και τον Κώστα Παπαδόπουλο, ερωτώμενος για την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
Σε ότι αφορά το μύθο που θέλει το Ποτάμι να είναι ευνοημένο από την προβολή του στα ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Το Ποτάμι, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΣΡ, δεν είχε ποτέ παραπάνω προβολή από αυτήν που του αναλογούσε. Αντιθέτως, επειδή δεν είμαστε των παζαριών και των συναλλαγών πολλές φορές, ακόμη και τα Μέσα που κάποτε δούλευα, μας πολεμούσαν. Κατ’ εντολή, βέβαια, του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξε για 2 τουλάχιστον χρόνια ο απόλυτος έρωτας για καναλάρχες και μιντιάρχες», ενώ για τη σημερινή ψυχροπολεμική κατάσταση που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και ΜΜΕ είπε χαρακτηριστικά:
«Οι έρωτες κάποτε τελειώνουν και αρχίζει η μάχη για τη μοιρασιά. Πάντως, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρά τη μάχη που λέτε, απολαμβάνουν ακόμη μια ασυλία στα σημαντικά θέματα σε όλα σχεδόν τα κανάλια. Φοβούνται κιόλας μήπως τους «κόψει» την άδεια. Και, βέβαια, έχουν και την ΕΡΤ που, αν εξαιρέσεις 2-3 δημοσιογράφους, είναι σαν να ακούς "τα νέα του Κρεμλίνου"».
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το διάλογο που γίνεται με στόχο τη δημιουργία ενός νέου προοδευτικού πόλου στο Κέντρο αλλά και τις τυχόν παθογένειες ενός παλαιού κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μα δεν επιχειρούμε το πάντρεμα με τους παλιούς μηχανισμούς ούτε μας ελκύουν οι παλιές ιδέες. Προσπαθούμε για κάτι καινούργιο. Να πάρουμε τη χρήσιμη εμπειρία του παρελθόντος, χωρίς όμως τα λάθη και τις αρρώστιές του. Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, ένα νέο κίνημα το οποίο θα υπερασπιστεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Σύγκρουση με το κομματικό κράτος. Απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων. Παραγωγή - ανάπτυξη – εξαγωγές»
Σε ότι αφορά τη Συνταγματική αναθεώρηση όπως την οραματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Οι περιοδεύοντες θίασοι είναι για τα πανηγύρια, όχι για τον καταστατικό χάρτη της χώρας. Όπως είπε ο κ. Μανιτάκης, η διαδικασία που προτείνει ο πρωθυπουργός προκαλεί από τη φύση της: Μιλάει για μια δωδεκάμηνη διαβούλευση με τους "πολίτες", υπό την εποπτεία μιας 15μελούς οργανωτικής επιτροπής –αγνώστων λοιπών στοιχείων–, "συνελεύσεις" πολιτών σε πλατείες, με "σκοπό τη διεξαγωγή μιας πλατιάς, ανοιχτής διαδικασίας διαλόγου", με Κινήσεις Πολιτών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς της κοινωνίας. Εν ολίγοις: "Έχετε προβλήματα με τους φόρους, τα λουκέτα και την ανεργία; Εκτονωθείτε με το... Σύνταγμα"».
Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτώμενος για το αν θεωρεί πιθανό η Ένωση Κεντρώων να συνεργαστεί με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκτίμησε ότι κ. Λεβέντης είναι το κυβερνητικό τους back up και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν στραβώσει κάτι με τους ΑΝΕΛ, θα βγει να στηρίξει την κυβέρνηση. Εμείς, πάντως, θα προτείναμε να αναλάβει την εποπτεία του τηλεοπτικού χώρου. Έχει και εμπειρία με τόσα κανάλια που άνοιξε και πούλησε. Θα ξέρει από ισολογισμούς, συμβόλαια, διαφημίσεις, μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους…».