Από την Αχαΐα στην ηγεσία της Αστυνομίας

ποιοι είχαν προηγηγηθεί του Αριστείδη Ανδρικόπουλου

Ακόμη ένας αξιωματικός από την Αχαΐα παίρνει θέση στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως θα διαβάσατε στις σχετικές αναρτήσεις του tempo24.gr πρόκειται για τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο που προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου και τοποθετείται στην θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Ένας ακόμη αξιωματικός από την Πάτρα (αν και Ηλείος στην καταγωγή)  με πολυετή θητεία στην Αχαΐα είχε τοποθετηθεί το 2008 στην ίδια θέση προαχθείς στον βαθμό του αντιστρατήγου. Πρόκειται για τον Χρήστο Δρακόπουλο ο οποίος στην θητεία του στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε να διαχειριστεί το δύσκολο έργο του συντονισμού των αστυνομικών υπηρεσιών στις φονικές πυρκαγιές της εποχής.

Υπήρξε και ένας ακόμη αξιωματικός, αλλά όχι Αχαιός, που ανέβηκε στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομικής ιεραρχίας. Το 2003 από την θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας τοποθετήθηκε στην θέση του υπαρχηγού ο στρατηγός Σπυρίδων Τσάκος. Για όσους θυμούνται επί της ηγεσίας Νασιάκου-Τσάκου εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ