Αρχαία Ολυμπία: Τιμάται το Σάββατο η Ελληνίδα υποψήφια για το «Νόμπελ των εκπαιδευτικών»

η αγγελικη Παππά αποδεχθηκε πρόσκληση

Η Αγγελική Παππά θα βρίσκεται αυτό το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας για να παραστεί σε μια τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν της το Δ.Σ της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων - Greekteachers και ο Πρόεδρός της Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Η Αγγελική Παππά είναι μία από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα για το βραβείο Global Teacher Prize, το οποίο απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.

Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το Νομπέλ των Εκπαιδευτικών πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο – αυτό της διδασκαλίας.

Η κυρία Παππά αποδέχτηκε την πρόσκληση του  Προέδρου  της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων -Greekteachers  κ.Αθανάσιου Κατσίμπελη να μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία  ώστε να της προσφερθεί το συμβολικό βραβείο της Νίκης που θέσπισε η Εταιρεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίμπελης στην επιστολή του προς την κ. Παππά:

"Εκπροσωπείτε σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία την Ελλάδα σε ένα σπουδαίο παγκόσμιο διαγωνισμό  και εκπροσωπείς σε όλο τον κόσμο τον Έλληνα Δάσκαλο στον οποίο η Εταιρεία μας, η οποία έχει την έδρα της στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως σκοπό να παρέχει κάθε δυνατή  υποστήριξη, επιστημονική, ηθική ή υλική. Έχουμε ως σκοπό την ενίσχυση του επιστημονικού ρόλου του δασκάλου στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο κι εσύ συμβολίζεις αυτή μας την προσπάθεια.

Σας προτείνουμε λοιπόν να έρθετε στην Αρχαία Ολυμπία ώστε να σας προσφέρουμε το δικό μας συμβολικό βραβείο.

Σας καλούμε να στείλουμε μαζί ένα μήνυμα Ειρήνης από την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που συμβολίζει πανανθρώπινες αξίες.Να πάρετε  μαζί σας από την Αρχαία Ολυμπία μια έκκληση προς όλη την ανθρωπότητα, ώστε να σταματήσει αυτή η απαξίωση του πολιτισμού των ανθρώπων με το θάνατο παιδιών και προσφύγων στο Αιγαίο και να τερμαστιστεί το δράμα των προσφύγων της Συρίας και η καταστροφή των αρχαίων ναών, όπως αυτός της Παλμύρα.

Σας  καλούμε να πάρετε την ευχή όλων μας για τη νίκη σας και να είστε ο αγγελιοφόρος της Ηθικής νίκης της Παιδείας μας στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ