Πάτρα: Επανεκκίνηση στη Μίνι Περιμετρική με στόχο την ολοκλήρωση

μετά τις γιορτές η ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ξεκινά τις εργασίες

Με στόχο την άμεση επανεκκίνηση προχωρά ο νέος ανάδοχος την εγκατάστασή του στη Μίνι Περιμετρική της Πάτρας. Στόχος είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν εκ νέου μετά τις γιορτές και μάλιστα με ρυθμούς που θα επιτρέπουν την αισιόδοξη πρόβλεψη για εξέλιξη του έργου εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Όπως έγραψε το tempo24.gr, το τελευταίο διάστημα ο μειοδότης εκδήλωσε αδυναμία ολοκλήρωσης του έργου.  Η εταιρεία ΔΟΜΟΚΑΤ, εντάχθηκε στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και με τη διαδικασία της υποκατάστασης η Μίνι Περιμετρική πέρασε στα χέρια της εταιρίας ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ, η οποία ανέλαβε την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την απόδοση καθυστερημένων αμοιβών τριών μηνών στους εργαζόμενους της ΔΟΜΟΚΑΤ.

Η ΔΟΜΟΚΑΤ επέστρεψε ως όφειλε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που είναι και ο φορέας υλοποίησής του έργου, χρήματα τα οποία είχαν δεσμευθεί μέσω του ΕΣΠΑ και του κρατικού προϋπολογισμού.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά εργολάβο (ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) που μπαίνει στο έργο της Περιμετρικής, καθώς οι δύο προηγούμενοι (ΘΟΛΟΣ και ΔΟΜΟΚΑΤ) δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα εδώ και μια οκταετία να εκκρεμεί η ολοκλήρωσή της Περιμετρικής, έργο πνοής για την ανακούθφιση της Πάτρας από το κυκλοφοριακό, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τη διάνοιξη της Κανακάρη, η οποία, επίσης εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ