Tέλος του α' κύκλου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών με την ταινία "Ανωτέρα Βία"

Σήμερα 4 Ιανουαρίου

Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 ολοκληρώνεται ο α’ κύκλος προβολών της περιόδου 2015-2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών με την ταινία «Ανωτέρα Βία - Force Majeure» από τη Σουηδία. Θα γίνουν 3 προβολές όπως πάντα στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30 το βράδυ.

Διάρκεια του φιλμ: 119 λεπτά.

Η σκηνοθεσία είναι του 41χρονου Ρούμπεν Έστλαντ και παίζουν οι: Γιοχάνες Κούνκε, Λίζα Λόβεν Κόνγκσλι, Κρίστοφερ Χίβγιου.

Μια τετραμελής σουηδική οικογένεια που κάνει διακοπές για σκι στις γαλλικές Άλπεις απειλείται από μια χιονοστιβάδα που σπέρνει τον πανικό. Αντιδρώντας ενστικτωδώς, η μητέρα προσπαθεί να σώσει τα παιδιά, ενώ ο πατέρας τρέχει μακριά φοβισμένος. Όταν όλα καταλαγιάσουν, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με τις πράξεις του και τις συνέπειές τους.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του, πρόκειται για ένα μοντέρνα Μπεργκμανικό όσο και βαθιά σαρκαστικό δράμα χαρακτήρων πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις.

Στη στιβαρή παράδοση της βορειοευρωπαϊκής κινηματογραφικής σχολής (από τους Δανούς ως τον Χάνεκε), αλλά με έντονα πικρό χιούμορ και βιτριολική ειρωνεία. Βραβείο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κανών και υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα και (στη βραχεία λίστα) του ξενόγλωσσου Όσκαρ.

Ο β’ κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου 2016 με το «Ταξίδι στην Ιταλία» του Ρ. Ροσελίνι.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ