Γιατί έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών ή όπως είναι παγκοσμίως γνωστή World Pasta Day, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου και είναι αφιερωμένη σε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως, τα ζυμαρικά.

Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε το 1995 από τη Διεθνή Ένωση Ζυμαρικών έχοντας ως στόχο να προωθήσει την κουλτούρα, αλλά και την ποιότητα και τη θρεπτική αξία των ζυμαρικών στη διατροφή μας.

Τα τελευταία χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών γιορτάζεται σε πολλές χώρες με διάφορες εκδηλώσεις, όπως μαγειρικούς διαγωνισμούς, ενημερωτικές καμπάνιες για την υγιεινή διατροφή και φυσικά γευστικές δοκιμές.

Άλλωστε, τα ζυμαρικά αποτελούν βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και αγαπημένο γεύμα σε κάθε γωνιά του κόσμου λόγω της ευελιξίας τους στη μαγειρική αλλά και των θρεπτικών συστατικών τους.

Και εδώ στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, τα ζυμαρικά είναι βασικό στοιχείο της διατροφής και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε παραδοσιακές συνταγές όπως τα μακαρόνια με κιμά, το παστίτσιο, και τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας.

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: Ο στόχος της ημέρας

Με την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής, στόχος είναι μεταξύ άλλων και η ενημέρωση για τα διατροφικά οφέλη. Τα ζυμαρικά είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, τα οποία παρέχουν ενέργεια και μπορούν να ενταχθούν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Μέσω αυτής της ημέρας, οργανισμοί και παραγωγοί προωθούν την κατανάλωση ζυμαρικών ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, τονίζοντας τα θρεπτικά τους οφέλη.

reader.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ