ΠOEΔHN: Απεργία στις 20 Νοεμβρίου και στάση εργασίας για τους συμβασιούχους στις 12 Δεκεμβρίου

Με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης της έως και το Δεκέμβριο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Οργανώνουμε την μεγάλη 24ωρη πανεργατική πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στις 20 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024 οργανώνουμε ημέρα δράσης για τους συμβασιούχους όλων των μορφών στην Δημόσια Υγεία, ΕΚΑΒ, πρόνοια με Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12.00 – 15.00 και συγκέντρωση για την Αττική 13.00 στο Υπουργείο Υγείας. Στην περιφέρεια κατά τόπους στα Νοσοκομεία ή στις ΥΠΕ ανάλογα τις αποφάσεις των Σωματείων.

Αίτημα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. Αυτονόητο είναι ότι όλοι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε συντονισμό με τα Σωματεία των Προνοιακών Μονάδων θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την ανάδειξη της τραγικής υποστελέχωσης των μονάδων, τις απολύσεις συμβασιούχων, τα κτιριακά προβλήματα των Μονάδων Πρόνοιας, την καθυστέρηση στη ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κ.α.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε τοπικές μορφές δράσεις των Σωματείων για την ανάδειξη των προβλημάτων υγειονομικών και προνοιακών μονάδων. Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπής. Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου το πρώτο 15πενθήμερο του Ιανουαρίου 2025».

ertnews.gr