Αλλαγή ώρας: Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα πίσω

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την αλλαγή της ώρας και την έναρξη της χειμερινής. Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (27.10.24) θα πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα πίσω, κερδίζοντας μια ώρα ύπνου παραπάνω, από την αλλαγή της ώρας. 

Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα γυρίζουμε πίσω τα ρολόγια, προκειμένου να δείξουν 03:00 π.μ. και να ξεκινήσει η χειμερινή ώρα.

Οι περισσότερες από τις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές που έχουμε στο σπίτι, όπως, κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια, υπολογιστές ή tablet, αλλάζουν αυτόματα την ώρα. Όπως είναι φυσικό, στις συσκευές με μπαταρίες πρέπει να αλλάξουμε την ώρα χειροκίνητα.

«Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της E.E. 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

ΠΗΓΗ