ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 93-96: Ο Ναν «λύγισε» τον Δικέφαλο

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του εξαιρετικού ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία και να πάρει την νίκη με 96-93.

Οι "πράσινοι" είχαν σε πάρα πολύ καλό βράδυ τον Κέντρικ Ναν ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ οι ψηλοί της ομάδας έκαναν θράυση. Ο Ματίας Λεσόρ είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου πρόσθεσε 13 πόντους και "κατέβασε" 12 ριμπάουντ.

Από πλευράς ΠΑΟΚ εξαιρετικό ματς από τους Μπάρτλει και Ρέινολντς που είχαν από 20 πόντους.

Ο Αταμάν ήταν αναγκασμένος, ήθελε δεν ήθελε, να ανακατέψει την τράπουλα και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής μιας και οι συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλητών δεν του επέτρεπαν να επιβαρύνει τους παίκτες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεκινήσει με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο “4”, τον Γκριγκόνις στο “3”, τους Ναν και Μπράσουν στην περιφέρεια και τον Λεσόρ στο “5”.

“Καυτός” Ναν “οδηγούσε” τους πρωταθλητές

Ο Ναν ξεκίνησε πολύ καλά, ήταν “καυτός” και αποτελούσε τον κύριο επιθετικό πόλο του “τριφυλλιού”, αλλά την ίδια ώρα η άμυνα των “πράσινων” ΄ζητάν πολύ κακή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβρισκαν με πολύ εύκολο τρόπο τον δρόμο για το καλάθι, στο πρώτο τρίλπετο ήταν μπροστά στο σκορ μς 8-4, ενώ η διαφορά πήγε και στο 11-6, με τον Ναν να μειώνει σε 13-11, έξι λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Αμερικανό να φτάνει τους 9 προσωπικούς πόντους. Ο Ναν συνεχίζει να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 14-15, αλλά ο Μπάρτλει με τρίποντο απάντησε άμεσα για το 17-15, με τον ΠΑΟΚ να “κλείνει” το δεκάλεπτο προηγούμενος με 22-21.

Ο Μήτογλου ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Αταμάν να παίζει με τον Χουάντσο στο “4” και τον Έλληνα φόργουορντ στο “5”. Οι “πράσινοι” πήραν προβάδισμα με 24-25, με 4 πόντους του Μήτγολου, αλλά η ομάδα του ΠΑΟΚ με τρίποντα των Κατσιβέλη και Παπαδάκη πήραν και πάλι το προβάδισμα και μάλιστα με 5 πόντους, 30-25, στο 13’. Ο Χουάντσο ανέβαζε στροφές με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 32-29 και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ να χάνει τον Κρούζερ. Ο παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια του να πάρει το ριμπάουντ πάτησε στο πόδι του Παπαδάκη με αποτέλεσμα να το γυρίσει και να περάσει στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα, με τον νωθρό Παναθηναϊκό να μη μπορεί να βρει το ξέσπασμα που έψαχνε και ο Μπάρτλει με δύο ακόμα πόντους να κάνει το 39-36, δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κρούζερ δεν είχε κάτι το σοβαρό, επέστρεψε στο παρκέ, ο Σλούκας δέχθηκε τεχνική ποινή, με τον Λεσόρ να σημειώνει καλάθι και φάουλ και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με 40-41, ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Απάντηση από τον Κρούζερ για το 42-41, με τον Ναν να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο και να φτάνει τους 16 πόντους, για το 42-44 και τον ΠΑΟΚ να έχει 8 δεύτερα για την τελευταία επίθεση, αλλά να μη μπορεί να βρει σκορ.

Και ενώ οι περισσότεροι θεωρούσαν πως ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε στο παρκέ για να βρει το ξέσπασμα που έψαχνε, ο ΠΑΟΚ είχε αντίθετη άποψη. Οι γηπεδούχοι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πέτυχαν 10 πόντους και πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα 6 πόντων, 52-46, με τον Παναθηναϊκό να τα περιμένει όλα από τον Ναν στην επίθεση, τη στιγμή που ο Μήτογλου προσπαθούσε να δώσει βοήθειες. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο παίκτης που έφερε τη διαφορά στους τρεις πόντους, 57-54, τέσσερα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση και της τρίτης περιόδου. Ο Ναν συνέχιζε να είναι φανταστικός κάνοντας πράγματα και θαύματα, αφού με κάρφωμα μείωσε σε 57-56, φτάνοντας τους 22 πόντους. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν εξίσου φανταστικός και με τρίποντο του Χέντερσον αλλά και γκολ-φάουλ του Κατσιβέλη η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 7 πόντους, 63-56. Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού είχε τεράστιο πρόβλημα, με τον Ναν στην επίθεση να μη βρίσκει συμπαραστάτες (οι “πράσινοι” στο 29’ είχαν 2/12 τρίποντα) και ο ΠΑΟΚ με τρίποντο του Παπαδάκη προηγήθηκε με 8 πόντους, 70-62 και το δεκάλεπτο “έκλεισε” με 70-64.

Ο παράγοντας Παπαπέτρου και η κίνηση "ματ" του Αταμάν

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι, αλλά για… λίγο. Ο Ναν ήταν ασταμάτητος ήταν συγκλονιστικός και φτάνοντας τους 27 πόντους ο Παναθηναϊκός “έτρεξε” σερί 2-8, έπειτα από κάρφωμα του Ματίας Λεσόρ με τον Ναν να καταγράφει μία ακόμα ασίστ στο ενεργητικό του. Στη συνέχεια Παπαπέτρου και Γκριγκόνις με δύο τρίποντα, στάθηκαν στο πλευρό του Ναν και έδωσαν αέρα πέντε πόντων στην ομάδα τους, 73-78. Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στα τελευταλια λεπτά, με τον Αταμάν να κάνει κίνηση ματ περνώντας εκτός τον Σλούκα και επαναφέροντας τον Τζέριαν Γκραντ ο οποίος "υπέγραψε" την νίκη της ομάδας του.

Τα Δεκάλεπτα: 22-2, 42-44, 70-64, 93-96

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ