Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ

Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ χαρακτήρισε το υλικό «εξαιρετικά σημαντικό»

Στην τελευταία ακρόαση του Sean Diddy Combs στη Νέα Υόρκη, οι εισαγγελείς αποκάλυψαν νέες πληροφορίες για τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τις έρευνες στις κατοικίες του νωρίτερα φέτος.

Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ, Έμιλι Τζόνσον, δήλωσε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ότι κατασχέθηκαν 96 ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια των ερευνών στις κατοικίες του ράπερ στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες, καθώς και σε έναν μη κατονομαζόμενο ιδιωτικό αερολιμένα στη Φλόριντα. Αργότερα, προστέθηκαν άλλες τέσσερις συσκευές, όταν ο 54χρονος συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα.

Η Τζόνσον ανέφερε ότι οκτώ από τις συσκευές που κατασχέθηκαν στο Μαϊάμι περιείχαν πάνω από 90 terabyte δεδομένων, τα οποία χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά σημαντικά». Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να εξάγουν κάποιες πληροφορίες λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Κατά την ακρόαση, ο δικαστής Αρούν Σουμπραμανιάν όρισε την ημερομηνία της δίκης για τις 5 Μαΐου 2025. Επίσης, αποφάσισε ότι ο Diddy θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του, μετά την τρίτη αποτυχημένη αίτησή του για εγγύηση αυτή την εβδομάδα.

Ο Diddy συνελήφθη στο Μανχάταν στις 16 Σεπτεμβρίου, αφού κατηγορήθηκε ότι κακοποιούσε, απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες επί χρόνια «για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του επιθυμίες, να προστατεύει τη φήμη του και να αποκρύπτει τη συμπεριφορά του», με τις κατηγορίες να χρονολογούνται από το 2009.
[diddy]
«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση να προχωρήσει μια άδικη δίωξη του κ. Combs από την Εισαγγελία των ΗΠΑ», δήλωσε ο δικηγόρος του, Μαρκ Ανιφιλο, στο Us Weekly. «Ο Diddy είναι ένα μουσικό είδωλο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, στοργικός οικογενειάρχης και φιλάνθρωπος, που έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μια αυτοκρατορία, αγαπώντας τα παιδιά του και υποστηρίζοντας την αφροαμερικανική κοινότητα».

Η δήλωση συνεχίζει: «Δεν είναι τέλειος άνθρωπος, αλλά δεν είναι εγκληματίας. Στo πλαίσιo της συνεργασίας του με την έρευνα, μετακόμισε εθελοντικά στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή των κατηγοριών. Σας παρακαλούμε να μη βγάλετε συμπεράσματα μέχρι να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία. Αυτές είναι οι πράξεις ενός αθώου ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να κρύψει και ανυπομονεί να καθαρίσει το όνομά του στο δικαστήριο».

 

ΠΗΓΗ