Cinnamon rolls

Ζεστά, αφράτα cinnamon rolls με γλάσο που λιώνει στο στόμα! O chef Γιώργος Τσούλης γεμίζει το σπίτι με αρώματα κανέλας και γλυκαίνει τη μέρα μας με αυτή την υπέροχη συνταγή! 
Τεμαχια 9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 45λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Υλικά

Για τη ζύμη
180 ml. γάλα πλήρες, χλιαρό
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
¾ κ.γ. αλάτι
2 ¼ κ.γ. μαγιά
1 αυγό + 1 κρόκο αυγού
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
410 γρ. αλεύρι, σκληρό
Ηλιέλαιο, για το άλειμμα του μπολ 

Για τη γέμιση
140 γρ. ζάχαρη, καστανή
1 ½ κ.σ. κανέλα, τριμμένη
60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το γλάσο
110 γρ. τυρί κρέμα
45 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. άχνη ζάχαρη
½ κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα 
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Χοντροκομμένα καρύδια
Κανέλα, τριμμένη
 Τα σκεύη που θα χρειαστείςΜετατροπέας Υλικών
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο

ΘΕΡΜΙΔΕΣ
730kcal
37%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
14g
28%
ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
125g
48%

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά, και αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
2
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα δεύτερο μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη ή μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
3
Αφού φουσκώσει η ζύμη τη μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας τον οποίο έχουμε αλευρώσει ελαφρώς, και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 35x25.

Για τη σύνθεση

4
Απλώνουμε τα υλικά της γέμισης σε όλη την επιφάνεια της ζύμης- αρχικά το βούτυρο, στη συνέχεια τη ζάχαρη και την κανέλα και αρχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό (35 εκ.). κόβουμε λίγο τις άκρες και συνεχίζουμε κόβοντας τη ζύμη σε 9 ρολάκια.
5
Μεταφέρουμε τα ρολάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25x25 εκ., το οποίο έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς. Τα τοποθετούμε κάθετα το ένα διπλά στο άλλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου.
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
7
Αφού φουσκώσουν τα ρολάκια, τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο

8
Παράλληλα, σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.

Για το σερβίρισμα

9
Στολίζουμε τα cinnamon rolls με το γλάσο, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα, εάν επιθυμούμε, και σερβίρουμε.