Επιχείρηση αστυνομικών του Αγρινίου στη Βόρεια Ελλάδα: εξάρθρωσαν σπείρα που κατηγορείται για κλοπές και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αύριο οι συλληφθέντες αναμένεται θα προσαχθούν στον Eισαγγελέα

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου έπειτα από επιχείρηση που διεξήγαγαν σήμερα το πρωί (9/10) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στη Θεσσαλονίκη με συνδρομή των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Πληροφορίες του agrinionews.gr  αναφέρουν ότι πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Πρόκειται για έναν 36χρονο, έναν 46χρονο, έναν 19χρονο και μία 30χρονη οι οποίοι φέρονται να δρούσαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.

Βαρύνονται ακόμη με κατηγορίες παρακολούθησης ραδιοφάσματος-μη δημοσίων διαβάσεων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Η δράση τους χρονικά εκτείνεται από τον Ιούνιο του 2024 μέχρι και πρόσφατα και φέρεται να διέπραξαν 21 κλοπές-διαρρήξεις είτε παραβιάζοντας πόρτες διαμερισμάτων είτε παρουσιαζόμενοι ως υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Ορμητηριο είχαν την περιοχή της Ημαθίας και δρούσαν κατα βάση στη Θεσσαλονίκη ενώ η λεία τους ανέρχεται σε 117 χιλ. ευρώ, σε 5000 δολάρια και χρυσαφικά, ρολόγια και άλλα αντικείμενα αξιας 475 χιλ. ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Αγρινίου εξάρθρωσαν τη σπειρα μετα απο μεθοδική έρευνα, αξιοποίηση πληροφοριών και υλικού απο κάμερες.

Αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου αναμένεται θα προσαχθούν στον Eισαγγελέα Θεσσαλονίκης.