ΠΑΣΟΚ: Τα «κάστρα» των δύο «μονομάχων» και τα χαμηλά ποσοστά τους στην Αττική (ΒΙΝΤΕΟ)

Επτά ημέρες έμειναν για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών με τα κομματικά επιτελεία του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα να μετρούν τις δυνάμεις τους και να αναλύουν τα δεδομένα της κάλπης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος στις 9 από τις 13 περιφέρειες, και σάρωσε όπως ήταν αναμενόμενο στην Κρήτη.

Πρώτος στην Ήπειρο ήρθε ο Χάρης Δούκας. Στην Αττική όμως κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να σπάσει το νήμα. Πρώτος ήρθε ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 27,1%, ακολούθησε η Άννα Διαμαντοπούλου με ποσοστό 25,5, ο Νίκος Ανδρουλάκης τρίτος με 20,8% και ο Χάρης Δούκας τέταρτος με 17,9%.

Στην Α’ Αθήνας, την πρωτιά κατέκτησαν οι δύο ηττημένοι.

Στην γενέτειρά του την Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε το υψηλότερο ποσοστό, 61,8%, ακολούθησε η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,3%, τρίτος ο Χάρης Δούκας με 11,8% και ο Παύλος Γερουλάνος 10,9%.

Η Ήπειρος έδωσε την πρωτιά στον Χάρη Δούκα, με 30,9, ακολούθησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,8, τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 21,9% και τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ψηλά κινήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και στο Βόρειο Αιγαίο, με ποσοστό 40,6%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος, με 18,7%, η Άννα Διαμαντοπούλου τρίτη και ο Παύλος Γερουλάνος τέταρτος.

Στην κεντρική και την δυτική Μακεδονία τα δίδυμα που κέρδισαν ήταν Ανδρουλάκης και Διαμαντοπούλου, με τον Χάρη Δούκα να έρχεται τρίτος. Ο Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε μάχη σώμα με σώμα με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο Νότιο Αιγαίο, με ποσοστά 30,9% (Ανδρουλάκης) και 29,7 (Δούκας), αλλά και στην Πελοπόννησο ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 30,1%, ενώ ο Χάρης Δούκας 28,1%.

Κερδισμένος στους απόδημους βγήκε ο Παύλος Γερουλάνος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον ακολουθεί από κοντά, την Άννα Διαμαντοπούλου τρίτη και τέταρτο τον Χάρη Δούκα.

Ο Παύλος Γερουλάνος ήρθε πρώτος και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

megatv.com