Λίβανος: Σε εξέλιξη συγκρούσεις στα σύνορα, λέει η Χεζμπολάχ

«Ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να διεισδύσει στο χωριό Οντάισε»

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέφερε σήμερα, Σάββατο τα ξημερώματα ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να διεισδύσει στο χωριό Οντάισε στη νότια συνοριακή περιοχή, προσθέτοντας ότι οι συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι πραγματοποίησε μια «τεράστια έκρηξη» στα ισραηλινά στρατεύματα, αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν και προκαλώντας απώλειες και τραυματισμούς.

«Ισραηλινοί στρατιώτες του εχθρού ανανέωσαν μια προσπάθεια να προελάσουν προς την περιοχή του δήμου στο χωριό Οντάισε» και μαχητές της Χεζμπολάχ αντιμετώπισαν την προσπάθεια «και οι συγκρούσεις συνεχίζονται», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση ανέφερε επίσης ότι στόχευσε στρατεύματα στην περιοχή Yarun του νότιου Λιβάνου με «ομοβροντία πυραύλων», καθώς και στρατιώτες σε δύο σημεία απέναντι από τα σύνορα με ρουκέτες.

Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά διασυνοριακά πυρά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με την ομάδα να λέει ότι ενεργεί για να υποστηρίξει την παλαιστινιακή σύμμαχο Χαμάς για τον πόλεμο στη Γάζα.

Το Ισραήλ, λέγοντας ότι στοχεύει τη Χεζμπολάχ σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη βόρεια περιοχή του Ισραήλ ασφαλή για την επιστροφή των εκτοπισμένων, έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του άρχισαν χερσαίες επιδρομές σε τμήματα του νότιου Λιβάνου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από την πλευρά τους έκαναν γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες της αεράμυνας στην Έιν ΧαΣλοσά και στην Κισούφ, στο νότιο τμήμα της επικράτειας του Ισραήλ. Ωστόσο, στη συνέχεια έκανε λόγο για εσφαλμένο συναγερμό.

Πηγή: AFP