Συνάντηση του πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

«Επένδυση της κυβέρνησης στην δημόσια υγεία με προσφορά υψηλών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες»

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος.

Η δημόσια υγεία και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας σε όλους τους πολίτες αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που προχωρά με συνέπεια στο μεταρρυθμιστικό της έργο. Για τα θέματα αυτά και όσα αφορούν τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Αχαΐα, συνεργάζεται και συναντήθηκε σήμερα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ο πολιτευτής Αχαΐας  με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας  σχεδιάζει σημαντικά προγράμματα για περιοχές που αντιμετωπίζουν αυξημένες κοινωνικές ανισότητες στην υγεία, ενώ, όπως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και η Ελλάδα  αντιμετωπίζει προβλήματα στον τομέα της υγείας κυρίως λόγω της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών και πολλών

Το Υπουργείο Υγείας επενδύει σε τρεις άξονες:  1. κτιριακές υποδομές,2.  πρόγραμμα ενίσχυσης  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, και 3. επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Με ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων και έμπρακτη στήριξή τους, ενισχύονται οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας, για τον κάθε πολίτη. Η κυβέρνηση ενισχύει το ιατρικό προσωπικό και παρέχει κίνητρα σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μια ευρεία γκάμα δράσεων για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε προληπτικές εξετάσεις, πραγματικά, σώζουν ζωές. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι μέχρι το 2027 το ΕΣΥ να έχει μια νέα εικόνα. Η υγεία είναι ένας τομέας, για τον οποίο πρέπει να εργαζόμαστε με συνέπεια αλλά και ενσυναίσθηση, προκειμένου να παρέχει το κράτος τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες».