Γνωστός συνδικαλιστής ο κτηνοτρόφος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Πατρών για την τεράστια φυτεία κάνναβης

«Είναι ευαίσθητος», λέει η μητέρα του

Γνωστός για την συνδικαλιστική του δράση είναι ο 35χρονος κτηνοτρόφος που συνελήφθη ως εγκέφαλος της σπείρας με τη μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στον ορεινό όγκου του Αλμυρού Βόλου.

Ο κτηνοτρόφος που «πιάστηκε» με την μεγάλη φυτεία κάνναβης στον Βόλο, είναι πολύ γνωστός στην περιοχή του και είχε πρωτοστατήσει στις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, που είχαν φτάσει μέχρι την πλατεία Συντάγματος, ως επικεφαλής των αγροτών και κτηνοτρόφων της Μαγνησίας.

Ιδιαίτερα ενεργός στα social media, ο 35χρονος, στον οποίο η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες, έκανε συχνά αναρτήσεις καλώντας τους συναδέλφους του σε κινητοποιήσεις και μπλόκα στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η μεγάλη φυτεία, με περισσότερα από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε στον ορεινό δασικό όγκο κοντά στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ταράτσα -Αετοφωλιά και σε έκταση που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο
35χρονος για την εκτροφή βοοειδών.

«Είναι ευαίσθητος»

Για ένα «ευαίσθητο παιδί» κάνει λόγο η μητέρα του, μιλώντας στο newsit.gr.

«Έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλο θέμα. Ο γιος μου είναι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί, κάτι το οποίο κρύβεται πίσω από τον γεροδεμένο σωματότυπο του. Του έχουν φορτώσει πάρα πολλά», αναφέρει.

Από την έρευνα των Αρχών στα αυτοκίνητα του αγροτοσυνδικαλιστή, εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των 38.400 ευρώ και των 1.500 ευρώ. Ο 35χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών, ενώ μέλη της ευρύτερης οικογένειας του είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας.

Η επιχείρηση

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου και ακόμα τριών συλληφθέντων Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται ως συνεργοί του, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών.

Όπως διαπιστώθηκε, στον χώρο είχαν κατασκευάσει ακόμη και αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης.

Ο χώρος εκτεινόταν σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, χωρισμένη σε 7 επίπεδα, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων.

Για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή, που βρισκόταν μέσα στο έδαφος, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του.

Στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Λόγω του δύσβατου και του μεγάλου αριθμού και όγκου των δενδρυλλίων (περίπου 1.600 με κυμαινόμενο ύψος από 1,7 μ. έως και 3,20 μέτρα), η εκρίζωσή τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.