Δήμος Ερυμάνθου: Συνάντηση Μπαρή με διευθυντές σχολείων

"Η δημοτική Αρχή είναι κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου μας"

Με τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ερυμάνθου συναντήθηκε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής, προκειμένου να συζητηθούν μείζονα θέματα συνεργασίας, όπως η στελέχωση των σχολικών μονάδων, η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, οι μεταφορές των μαθητών, καθώς και η κατάργηση των νομικών προσώπων των σχολικών επιτροπών.

Ο Δήμαρχος αφού ευχήθηκε σε όλους μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ενημέρωσε αρχικά για την κατάργηση των νομικών προσώπων των σχολικών επιτροπών από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Μπαρής υπενθύμισε ότι η ευθύνη της λειτουργίας των σχολείων (συντηρήσεις σχολικών μονάδων, προμήθειες, λειτουργικά έξοδα κλπ) μεταφέρθηκε από τις καταργηθείσες σχολικές επιτροπές στους δήμους τον περασμένο Ιούνιο, γι’ αυτό και ζήτησε τη συνεργασία και την κατανόηση των διευθυντών προκειμένου να ανταπεξέλθει ο Δήμος στις νέες αρμοδιότητες, οι οποίες δεν συνοδεύονται από την εφαρμογή ενός ευέλικτου συστήματος κατανομής και δαπανών, αλλά έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την υποστελεχωμένη οικονομική υπηρεσία.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ζήτησε από τους διευθυντές ενημέρωση σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, καθώς και για την εξέλιξη του μεταφορικού έργου των μαθητών με σκοπό λόγω και των μεγάλων αποστάσεων και ιδιαιτεροτήτων της περιοχής να εξαλειφθούν ενδεχόμενα προβλήματα.

Ακόμη ο κ. Μπαρής ευχαρίστησε τους διευθυντές κυρίως, των Γυμνασίων- Λ.Τ. Χαλανδρίτσας και Φαρρών για τη συνεργασία τους προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, η οποία και επετεύχθη εγκαίρως, απαλλάσσοντας τους μαθητές και τους γονείς τους από ένα επιπρόσθετο άγχος, αυτός της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Δήμαρχος παρουσίασε το σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες του Δήμου, επισημαίνοντας ότι εκτός από τις εργασίες συντήρησης που έγιναν τόσο στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όσο και τις έκτακτες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται όπου προκύπτει ανάγκη, έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα. Υπενθύμισε πως ήδη ξεκινά το έργο «Αύξηση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας για το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου», για το οποίο υπεγράφη σύμβαση την περασμένη εβδομάδα, ενώ σύντομα θα υπογραφούν οι συμβάσεις και για την ενεργειακή αναβάθμιση  των σχολικών συγκροτημάτων της Χαλανδρίτσας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και  Σταυροδρομίου. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την «Ανέγερση διώροφου Δημοτικού Σχολείου και ισόγειου Νηπιαγωγείου Βασιλικού» προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και «Ανέγερση διώροφου Δημοτικού Σχολείου Φαρρών» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Ε.Π. «Υ.ΠΑΙ.Θ. Π.Δ.Ε» από  τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ηλίας Βέρρας.

«Η δημοτική Αρχή είναι κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου μας. Όλες οι υπηρεσίες έχουν θέσει ως κύρια προτεραιότητα, τη διευκόλυνση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την καλυτέρευση των συνθηκών μόρφωσης των μαθητών, μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα», δήλωσε ο κ. Μπαρής.