Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ 4-3: Ροντέο και τρίποντο με… buzzer beater του Μπονιφάσε

Οι λέξεις «θρίλερ» και Λεβερκούζεν πάνε μαζί όσον αφορά το ποδόσφαιρο και οι «ασπιρίνες» φρόντισαν να μας το αποδείξουν για ακόμα μία φορά, επικρατώντας της Βόλφσμπουργκ εντός έδρας με το χορταστικό 4-3, σκοράροντας στο φινάλε του ματς με τον Βίκτορ Μπονιφάσε.

Σε ένα παιχνίδι που το προβάδισμα άλλαξε χέρια τέσσερις φορές η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο λύγισε τους «λύκους» και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας την Ντόρτμουντ.

Ως αλλαγή αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 42′ στη θέση του Μπακού.

To πρώτο ημίχρονο ήταν απλά εκπληκτικό αφού σημειώθηκαν πέντε τέρματα! Τον… χορό των γκολ άνοιξε ο Μουκιέλε που με το αυτογκόλ του στο 5′ έδωσε το προβάδισμα στη Βόλφσμπουργκ. Η απάντηση ήρθε άμεσα για τη Λεβερκούζεν που ισοφάρισε σε 1-1 με τον Βιρτζ στο 14ο λεπτό.

Μάλιστα η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πέρασε και για πρώτη φορά μπροστά με τον Τα στο 32′. Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι «λύκοι» ισοφάρισαν σε 2-2 με δράστη τον Μπορνάου. Η Βόλφσμπουργκ πάντως ήταν εκείνη που πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (3-2) χάρη στο τέρμα του Σβάνμπεργκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όμως το πρώτο, με γκολ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά για τις «ασπιρίνες» που με τον Χινκαπιέ στο 48′ έφερε εκ νέου την αναμέτρηση στα ίσα. Ως γνωστόν όμως η Λεβερκούζεν δεν τα παρατά ποτέ σε ένα παιχνίδι και ο Μπονιφάσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Τα, Γριμάλντο, Μουκιέλε (46’ Φριμπόνγκ), Ταπσόμπα, Μπελοσιάν (46’ Χινκαπιέ), Τζάκα, Αλέις Γκαρσία (79’ Παλάσιος), Βιρτζ, Σικ (68’ Μπονιφάσε), Αντλί (56’ Τεριέ)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκράμπαρα, Τσέζιγκερ, Μπορνάου, Φίσερ, Άρνολντ, Σβάνμπεργκ (72’ Οζτσάν), Μπακού (42’ Κουλιεράκης), Καμίνσκι, Βίμερ (72’ Βρανξ), Τομάς (72’ Γκέρχαρντ), Αμούρα

https://www.in.gr/