Ακόμη περιμένουν οι πυρόπληκτοι...

Του Απόστολου Κατσιφάρα, τ. Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας

 

Τρεις ( 3 ) μήνες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ερυμάνθου και βρισκόμαστε στο Σημείο ΜΗΔΕΝ ( 0 )
21 Ιουνίου 2024 – 21 Σεπτεμβρίου 2024.
Πέρασαν τρεις μήνες και μάταια περιμένουν οι πληγέντες των χωριών και οικισμών άνω Μαστραντώνη, Σταυροδρόμι, Ράχη, Σκούρα, Αγία Βαρβάρα, Ρουπακιά, Γάλαρος, Κατσοπριναίικα , Πανταζαίικα, Κάλφα, Λάττα, Μαζαράκι, Κακαρούκα, Μασουραίικα, Πετραίικα που βίωσαν τις καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα της 21 ης Ιουνίου.
Ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα έργο δεν είδαν.
Η κατάσταση δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν είναι απλά μόνο αποκαρδιωτική είναι και προσβλητική,
Αφού,
. Ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε στους πυρόπληκτους αγρότες για τις καταστροφές στη παραγωγή τους και τις ιδιοκτησίες τους.
. Κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης δεν παρουσιάστηκε όπως κανονικά συμβαίνει μετά από κάθε καταστροφική πυρκαγιά. Σήμερα όλα είναι στην τύχη τους.
. Κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας δεν ξεκίνησε και φτάσαμε φθινόπωρο.
. Κανένα χρονοδιάγραμμα δεν έχει δοθεί δημόσια στους πληγέντες για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τις ζημιές που έχουν υποστεί σε στάβλους, ζωοτροφές, ελιές, ζώα αποθήκες, μηχανήματα αρμεκτικά, δίκτια ύδρευσης και δένδρα.
Ο δήμος Ερυμάνθου, ο Δήμος Ήλιδας καθώς και οι δημοτικές κοινότητες αγνοήθηκαν προκλητικά και έμειναν εκτός επιχορηγήσεων για τις άμεσες ανάγκες τους.
Οι βουλευτές της ΝΔ άφαντοι, απόντες ακόμη και όταν διαπίστωσαν ότι είχαν εξαιρεθεί οι δήμοι από τις επιχορηγήσεις για την κάλυψη των άμεσων παρεμβάσεων.
Η Περιφερειακή αρχή είναι εγκλωβισμένη στα χρέη που η ίδια δημιούργησε ( 35 εκ Ευρώ χρωστάει μόνο από το ΠΔΕ )και όλος ο χειρισμός της έχει εξαντληθεί στα όρια του παρατηρητή.
Η κυβέρνηση ως γνωστόν,βρίσκετε σε απόσταση από τα πραγματικά προβλήματα και τις ευθύνες της.
Όχι κύριοι,
της κυβέρνησης και της περιφέρειας δεν ταιριάζει τέτοια συμπεριφορά στου πληγέντες, στους δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα της περιφέρειάς μας.
Οι πληγέντες πρώτα από όλα ζητούν σεβασμό καθώς επίσης και οι αποζημιώσεις που δικαιούνται να δοθούν άμεσα για να ξαναστήσουν το νοικοκυριό τους και τις αγροτικές εγκαταστάσεις.
Επίσης ,
Ζητούν ένα σχέδιο αποκατάστασης και ανάπτυξης ολοκληρωμένο και κοστολογημένο που θα βελτιώσει την ζωή τους. Όχι μισές δουλειές!
Μην αδιαφορείτε άλλο, είναι υποχρέωσή σας.
ΥΣ.
η φύση, μας δείχνει την ελπίδα της αναγέννησης και οι ζωές, ζητούν τον απαιτούμενο σεβασμό.
(Κείμενο από το FB)