Πώς να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου, στην ηλικία των 50 ετών

Στην ηλικία των 50 ετών, το δέρμα του προσώπου έχει χάσει σημαντικά ποσοστά της ελαστικότητάς του κι ο κυτταρικός κύκλος γίνεται ολοένα και πιο αργός. Η εμμηνόπαυση επιδεινώνει επίσης τα πράγματα προκαλώντας απώλεια όγκου στα κύτταρα του δέρματος. Στα 50 της, μια γυναίκα αρχίζει επίσης να βλέπει τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα της. Αν τα τελευταία χρόνια δεν το προστάτευε αρκετά με αντηλιακό, μπορεί να παρατηρήσει ακόμα και καφέ κηλίδες στο πρόσωπό της.

Αν βρίσκεσαι κι εσύ κοντά σε αυτή την ηλικία και θέλεις ένα όμορφο δέρμα, είναι απαραίτητο να επέμβεις με στοχευμένες θεραπείες για να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου και να το αυξήσεις την ελαστικότητά του.

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για το ξηρό δέρμα

Όταν μιλάμε για περιποίηση προσώπου, αναφερόμαστε συγκεκριμένα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, δηλαδή σε εκείνες τις καθημερινές θεραπείες προσώπου που διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Συνήθως το δέρμα στην ηλικία των 50 είναι ξηρό, αλλά μερικές γυναίκες συνεχίζουν να έχουν πιο λιπαρά σημεία του προσώπου, όπως το κλασικό skincare πρέπει επομένως να είναι διαφορετικό ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Αν έχεις πολύ ξηρό δέρμα θα πρέπει να επέμβεις με ενυδατικές κρέμες και κρεμώδη καθαριστικά ικανά να θρέψουν σε βάθος την επιδερμίδα. Τα αλκοολούχα ή υπερβολικά όξινου pH toner απαγορεύονται, γιατί θα έκαναν το δέρμα ακόμα πιο ξηρό. Ο ορός είναι μια πραγματική «θαλπωρή» για το δέρμα. Επίλεξε έναν με βιταμίνη Ε , και θρεπτικά έλαια όπως macadamia, καρύδα, argan κλπ. Όσο για το ντεμακιγιάζ, χρησιμοποίησε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και απόφυγε τις μάσκες που ξηραίνουν υπερβολικά το δέρμα.

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για το μεικτό δέρμα

Το δέρμα στα 50 είναι συνήθως πιο ξηρό, αλλά υπάρχουν γυναίκες που συνεχίζουν να έχουν λιπαρό δέρμα ακόμα και σε αυτή την ηλικία, ειδικά στο πηγούνι, το μέτωπο και τη μύτη, δηλαδή στη ζώνη Τ. Το λιπαρό δέρμα έχει συνήθως λιγότερες ρυτίδες από το πολύ ξηρό δέρμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις κάτι για να εξαλείψεις το υπερβολικό σμήγμα. Σε αυτή την περίπτωση, απόφυγε προϊόντα που στεγνώνουν υπερβολικά το σμήγμα και προτίμησε προϊόντα εξισορρόπησης του σμήγματος με φυσικά εκχυλίσματα. Εάν υποφέρεις επίσης από ακαθαρσίες, χρησιμοποίησε λίγη πράσινη άργιλο ή λάδι τεϊόδεντρου μόνο σε μεμονωμένες ατέλειες για να αποφύγεις να στεγνώσεις το σμήγμα ακόμα και σε εκείνα τα σημεία του προσώπου που δεν το χρειάζονται. Όσον αφορά τα άλλα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις να επιλέγεις πάντα μια θρεπτική κρέμα και ορό και να τα χρησιμοποιείς μόνο στις περιοχές που το χρειάζονται, αποφεύγοντας επομένως τις πιο λιπαρές.

jenny.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ