Ενώπιων του ανακριτή η περιβόητη «Νάνσυ» από την Πάτρα, αρχηγός των εκβιαστών - Δίνει εξηγήσεις για την εγκληματική δράση της

Αντιμετωπίζει πολλά κακουργήματα

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτή την ώρα η 43χρονη από την Πάτρα, φερόμενη ως αρχηγός της σπείρας των εκβιαστών, η οποία διατάσσοντας, καθοδηγώντας και εποπτεύοντας τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας αποσπούσε από επιχειρηματίες τεράστια χρηματικά ποσά που άγγιζαν τα 700.000 ευρώ το χρόνο.

Η ίδια προσέγγιζε καταστηματάρχες και τους προσέφερε προστασία από τους ελέγχους των δημοσίων υπηρεσιών έναντι της απαραίτητης μίζας.

Η «Νάνσυ» ήταν πολύ προσεκτική στον τρόπο δράσης της, στις τηλεφωνικές της επικοινωνίες και προτιμούσε τις δια ζώσης συναντήσεις με τους «βρώμικους» δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το «Star», κανείς από αυτούς δεν μπορούσε να προσδιορίσει το επάγγελμά της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν ψευδώς δηλωμένη σε συμβουλευτική εταιρεία για να φαίνεται ότι έχει εισόδημα και ότι είναι ασφαλισμένη, ενώ συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια».

Όσοι τη συναντούσαν έβλεπαν μια γυναίκα πάντα περιποιημένη, που φορούσε ακριβά ρούχα, είχε πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα, ενώ μιλούσε πάντα με πολύ επιτηδευμένο ύφος.

Στην κατοχή της βρέθηκαν 25 ρολόγια μεταξύ των οποίων και ένα που κόστιζε 7.000 ευρώ.

Την ώρα της σύλληψής της πάνω της είχε 2.000 ευρώ, χωρισμένα σε φακέλους.

Κατηγορείται μαζί με ακόμα πέντε άτομα ως μέλη του κυκλώματος που φέρεται να δρούσε στην Αθήνα και άλλες περιοχές, εκβιάζοντας ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έπειτα από έρευνα ξεσκέπασε την πολυμελή συμμορία από ιδιώτες, δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους άλλων δημοσιών υπηρεσιών.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 14 συλληφθέντων, προέκυψε ότι είχαν στρατολογηθεί για την οργάνωση, μέλη από Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, δύο από τους εμπλεκόμενους που δούλευαν στο ΥΠΠΟ, ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ και η κομματική τους ιδιότητα έχει ήδη ανασταλεί. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τη σύλληψη εννέα ακόμη προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς απολογήθηκαν οι οκτώ από τους 14 κατηγορούμενους, μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών. Δύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Άλλοι έξι πήραν ήδη προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Πέμπτη  μεταξύ αυτών και η 43χρονη από την Πάτρα.