Κινητοποίηση για το τρένο - Κ. Πελετίδης: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

"Κανείς δεν δικαιούται να πει δεν ξέραμε"

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την μεγάλη κινητοποίηση της Κυριακής 6 Νοέμβρη στις 11 το πρωί και την πορεία από την Πάτρα και συγκεκριμένα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ολγας), έως τον τερματικό σταθμό του Ρίου, παραχώρησαν σήμερα το πρωί,  ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων.

Η πορεία θα γίνει με όποιο μέσον προτιμά ο καθένας είτε θα είναι αυτοκίνητο είτε ποδήλατο είτε με τα πόδια. 

Ο Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στον λόγο της νέας μεγάλης πορείας, που είναι η απαίτηση του λαού της Πάτρας, να υπογειοποιηθεί πλήρως η νέα σιδηροδρομική γραμμή από το σταθμό του Ρίου μέχρι το νέο λιμάνι και στην επιφάνειά της, να δημιουργηθεί ένα Γραμμικό Πάρκο με δενδροστοιχίες, ασφαλή ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, υποδομές για την αναψυχή των κατοίκων. Ο λαός της Πάτρας, απαιτεί επίσης, την άμεση απόδοση στο Δήμο Πατρέων του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο για τη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου πάρκου για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της πόλης μας. 

Ο Δήμαρχος, συνεχίζοντας τόνισε: «Το αίτημά μας, για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, είναι δίκαιο και η κυβέρνηση έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει. Να αποφασίσει να εντάξει και το υπόλοιπο τμήμα στο έργο της υπογειοποίησης, από Ρίο μέχρι Κανελλοπούλου και όχι μόνο αυτό από Κανελλοπούλου προς νέο λιμάνι.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει ο λαός μας και αυτή η παροιμία βρίσκει την εφαρμογή της και σε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Κανείς δεν δικαιούται να πει δεν ξέραμε όταν θα δει τα τείχη να χωρίζουν την πόλη μας στα δύο». Στο σημείο αυτό, παρουσίασε ο Δήμαρχος τα τείχη που έχουν υψωθεί στο Διακοφτό και το Ακταίο, που φτάνουν δυο φορές το ύψος ενός ανθρώπου με ύψος 1.80 και τα οποία έχουν διχοτομήσει τις περιοχές. 

«Εμείς λοιπόν, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα τείχη και στο πάρκο. Τι από τα δύο θέλουμε. Αν θέλουμε το πάρκο και την ελευθερία να απολαμβάνουμε την πόλη μας ή τα τείχη που θα την καταστήσουν διχοτομημένη.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή, δεν είναι ένα απλό έργο, που μπορεί να… ξηλωθεί αν δεν μας αρέσει και να ξαναγίνει από την αρχή. Άρα τώρα πρέπει να κινηθούμε. Πρέπει η κυβέρνηση να σεβαστεί την Πάτρα, τρίτη πόλη της Ελλάδας και να μην καταδικάζει το μέλλον των παιδιών μας για 60 εκατ. ευρώ, την ώρα που δίνει υπέρογκα εκεί που το υπαγορεύει το  συμφέρον, διάφορων επιχειρηματικών ομίλων. Άρα, όλοι πρέπει να αγωνιστούμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα».

Στην συνέντευξη ήταν παρόντες από την Επιτροπή Αγώνα, ο Γιάννης Κανελλόπουλος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλοκάμπου, ο Νίκος Κορωναίος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίου και ο Παύλος Ζαβέρδας, Πρόεδρος Παραλίας Προαστείου.

Ο κ. Κανελλόπουλος, τόνισε: «Αν δεν κάναμε από πολύ νωρίς τον αγώνα μας, μαζί με τον Δήμαρχο, τώρα το τρένο θα πέρναγε επίγεια και κανένας από τους δρόμους που σήμερα, οδηγούν στην θάλασσα, δεν θα υπήρχε. Θα ήμασταν όπως στο Διακοφτό,  που έχουν κατασκευαστεί τείχη πολύ μεγάλου ύψους, διχοτομώντας το χωριό. Εμείς καταφέραμε να μην γίνει αυτό το αίσχος και θα επιμείνουμε, γιατί χωρίς αγώνα δεν κερδίζεις τίποτα».

Ο κ. Κορωναίος τέλος, ανέφερε: «Στην Επιτροπή Αγώνα συμμετέχουμε άνθρωποι διαφόρων κομμάτων. Κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν διχόνοιες και να μας διασπάσουν. Το τρένο όμως δεν είναι κανενός κόμματος. Είναι έργο που θα μείνει για 200 χρόνια και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι συγκεκριμένοι. Πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την πόλη μας».

 

Διαβάστε επίσης