Έτσι θα ψωνίζουμε από Δευτέρα - Ανοικτά τα κομμωτήρια - Τι θα γίνει με τα κέντρα αισθητικής

Μια μικρή αχτίδα φωτός έρχεται για όσους θέλουν να ψωνίσουν από την Κυριακή.

Μπορεί τα εμπορικά καταστήματα να μην άνοιξαν, ωστόσο ήρθε... το click away να εκτονώσει κάπως την κατάσταση, ιδιαίτερα για όσους προετοιμάζονταν για αγορές λίγο πριν τις γιορτές.

Τι σημαίνει click away; Ότι τα καταστήματα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες μόνο εφόσον έχει προηγηθεί είτε ηλεκτρονική αγορά είτε τηλεφωνική παραγγελία.

Θα πρέπει, δηλαδή, πρώτα να έχουμε αγοράσει ηλεκτρονικά το προϊόν που θέλουμε ή να το έχουμε "κρατήσει" τηλεφωνικά για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop.

Στη συνέχεια μπορούμε με το παραστατικό της αγοράς ή με sms που μας έχει στείλει στο κινητό μας η επιχείρηση αλλά και με το αντίστοιχο sms στο 13033 (κωδικός 2) να το παραλαμβάνουμε από το κατάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να μπούμε μέσα στο κατάστημα, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί να πληρώσουμε αυτό θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

Οι ουρές θα επιτρέπονται έως εννιά άτομα, με απόσταση δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον.

 

Τι ανοίγει την Κυριακή και τι ανοίγει τη Δευτέρα

Υπό κανονικές συνθήκες (προ πανδημίας) την περίοδο που διανύουμε θα ήταν σε ισχύ το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Η Κυριακή 13/12 εντάσσεται στις Κυριακές όπου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά (λόγω εορταστικού ωραρίου) και έτσι τα ρολά τους θα σηκώσουν τα εμπορικά καταστήματα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους μέσω της παραπάνω διαδικασίας. Ταυτόχρονα ανοικτά θα είναι και τα σούπερ μάρκετ, ενώ κλειστά παραμένουν όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που δεν εντάσσονται στις "εξαιρέσεις" των μέτρων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 14/12 θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Χριστούγεννα...χωρίς beaute

Και μπορεί να περιποιηθούμε την κόμμωσή μας, ωστόσο μέχρι εκεί από τις υπηρεσίες ομορφιάς.

Από τα νέα μέτρα εξαιρούνται τα κέντρα αισθητικής και τα ινστιτούτα ομορφιάς τα οποία θα παραμείνουν με κατεβασμένα ρολά.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών αντιδρούν, αφού επισημαίνουν ότι στους χώρους τους τηρούνταν όλα τα μέτρα και δεν είχε καταγραφεί κάποιο γεγονός μετάδοσης του ιού, ωστόσο τα δεδομένα αυτής της περιόδου δεν επέτρεψαν στην κυβέρνηση να πάρει την απόφαση για άρση της απαγόρευσης.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας επισημαίνει:

Αγαπητοί συνάδελφοι σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινωσεις ,τα εργαστήρια αισθητικής θα παραμείνουν κλειστά.​
Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους και τη βοήθεια πολλών μελών που κινητοποιηθηκαν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα κοινοποίησε προς κάθε κατεύθυνση τα ζητήματα του κλάδου και διεκδίκησε δυναμικά την επάνοδο στην εργασία μας, ακόμα και σήμερα με προσωπική επικοινωνία της προέδρου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, όπου διαπιστωθηκε η απουσία του ΚΑΔ των εργαστηρίων αισθητικής.


Ο Υπουργός τονισε ότι τα κομμωτήρια θα παρέχουν μόνο υπηρεσία κομμωτικής αυστηρά και οποιασδήποτε άλλη παροχή είναι σε αναστολή. Γνωρίζει ότι ειμαστε επαγγελματίες υγείας και ότι τηρούμε τα μέτρα, όμως στην πρώτη φάση οι λοιμωξιολόγοι ήταν ανένδοτοι. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες επανεκκίνησης του ΚΑΔ ακόμα και τη στιγμή που συντάσσεται το κείμενο.
Επιπλέον έχουν σταλεί αλλεπάλληλες Επιστολές, Υπομνήματα και Καταγγελίες για όλα τα θέματα αθεμιτου ανταγωνισμού τόσο στα αρμόδια Υπουργεία αλλά και στην ανεξάρτητη αρχή της επιτροπής ανταγωνισμού και αναμένουμε εξελίξεις.
Η ΟΣΕΔΑΕ και όλοι οι σύλλογοι είναι αι σε διαρκή επικοινωνία με το ΕΕΑ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τους κοινωνικούς μας εταίρους προκειμένου να στηριχτεί ο πληττόμενος κλάδος της αισθητικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Συνάδελφοι η απουσία του ΚΑΔ από τις εν λειτουργία επιχειρήσεις επιβαρύνει την οικονομική και ηθική βλάβη που υφίσταται το επάγγελμα της Αισθητικής. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε αμείωτα τις προσπάθειες για ασφαλή και άμεση επάνοδο στην εργασία μας.
Ελπίζοντας σε καλύτερες ειδήσεις στο μέλλον, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μάχονται και υπερασπιζονται τον κλάδο.

 

Διαβάστε επίσης