Κατάκολο: Να καθαριστεί εγκαίρως η παραλία

 

Η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση του ΔΛΤ Πύργου δια στόματος του δημάρχου και προέδρου Τάκη Αντωνακόπουλου, πρόσφατα ανακοίνωσαν πρωτοβουλίες ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο λιμάνι του Κατακόλου και την ευρύτερη περιοχή.

Μέσα σε όσα αναφέρθηκαν τέθηκε και το θέμα της καθαριότητας μαζί με αυτό της νομιμότητας και έγινε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της απομάκρυνσης του “τοξικού” καρνάγιου.

Αφού έγινε η αρχή καλό είναι να καθαριστεί και η παραλία του Κατακόλου από τη μαρίνα έως του Ντόζη στην περιοχή της Συκιά.

Μετά το πέρας του χειμώνα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, με φύκια, σκουπίδια που μετέφερε η θάλασσα και καλάμια που και πάλι φυτρώνουν στην άμμο.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα φέτος, καλό θα είναι τόσο για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και για την εικόνα του Κατακόλου, που πραγματικά πρέπει να αλλάξει, ο δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να προχωρήσουν εγκαίρως στον καθαρισμό της συγκεκριμένης παραλίας, αλλά και άλλων του δήμου που το έχουν ανάγκη.

Άλλωστε ο κ. Αντωνακόπουλος εξήγγειλε την εκπόνηση μελέτης ήπιας παρέμβασης στη συγκεκριμένη παραλία - πρόταση που ο υπογράφων είχε καταθέσει προφορικά στον πρώην δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο - ώστε να δημιουργηθεί ένας πεζόδρομος με χαμηλό τοιχίο που θα οριοθετεί την παραλία και θα έχει διπλό ρόλο. Από τη μια θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της, από την άλλη θα προστατέψει κατά τη χειμερινή περίοδο από την μανία της θάλασσας, σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κάθε χρόνο πλημμυρίζουν. Μαζί με λιθοριπές εντός της θάλασσας σε απόσταση από την ακτή θα υπάρξει προστασία για όλους και παράλληλα θα δημιουργηθεί μια όμορφη παραλία για ντόπιους και επισκέπτες…

Πηγη: ilialive.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ