Αγρίνιο - "Ζωντανεύει" ξανά στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο

με την αποπλάνηση ανηλίκων

Η υπόθεση είχε σοκάρει το πανελλήνιο και αποκαλύφθηκε από τη «Σ» – Ο 31χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια έναντι αμοιβής κατά συρροή σε βάρος ανήλικων αγοριών στο Αγρίνιο

Στις 4 Νοεμβρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας, θα λάβει η χώρα η δίκη του 31χρονου Αγρινιώτη, όπως αποκαλύπτει με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η «Σ».

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος κατηγορείται για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις: α) της αποπλάνησης παιδιού τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή με παθόντα που συμπλήρωσε τα δώδεκα όχι όμως τα δεκατέσσερα έτη και με παθόντα που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη και β) της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατά συνήθεια με παθόντα που συμπλήρωσε τα δέκα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη.

Μια υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο και είχε αποκαλύψει η «Σ» στις 2 Μαρτίου του 2018.

Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται από καταγγελία μητέρας 13χρονου στη «Σ», προκαλώντας τότε την άμεση παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών της πόλης.

Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα σε πρώτη φάση τη σύλληψη του νεαρού δράστη και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς του και φωτογραφιών από την Ελληνική Αστυνομία για έξι μήνες, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, στις 6 Μαρτίου. Στις 10 Μαρτίου κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις Φυλακές Τριπόλεως.

Κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου, είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες τόσο στο σπίτι που διέμενε, όσο και σε σπίτι συγγενικού του προσώπου και κατασχέθηκαν φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάρτες μνήμης. Ευρήματα τα οποία εστάλησαν προς εξέταση σε αρμόδιες υπηρεσίες των Αθηνών.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» κατά την εξέταση των ευρημάτων, οι αστυνομικοί εντόπισαν πορνογραφικό υλικό. Οι ίδιες πάντα πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο εντοπισμός του εν λόγω υλικού συσχετίστηκε στην υπάρχουσα δικογραφία, ενώ για τα συγκεκριμένα ευρήματα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών από την Ασφάλεια Αγρινίου.

Εξάλλου ο κατηγορούμενος φέρεται και στο παρελθόν να απασχόλησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για παρόμοια αδικήματα.

Η υπόθεση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και στις 4 Νοεμβρίου θα δικαστεί σε πρώτο βαθμό στο ΜΟΔ Λευκάδας.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Διαβάστε επίσης