Νίκος Παππάς: Υπήρξε μία κερδοσκοπική επίθεση που είχε πολιτικές προεκτάσεις

δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

“Υπήρξε μία κερδοσκοπική επίθεση, η οποία είχε προφανώς και πολιτικές προεκτάσεις, διότι κάποιοι έσπευσαν είτε να σιωπήσουν είτε ακόμα και να επιχαίρουν” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σχετικά με τη βουτιά των τραπεζικών μετοχών, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Νομίζω ότι θα έπρεπε ο κεντρικός τραπεζίτης να έχει κάνει μία παρέμβαση. Στην οικονομία ενώ υπάρχουν τα θετικά μακροοικονομικά μεγέθη, η βελτίωση της θέσης των τραπεζών που πέρασαν τα stress tests, που ξεφορτώνονται τον ELA, υπάρχει μία ατμόσφαιρα σε ορισμένους κύκλους η οποία σε κάνει να σκέφτεσαι ότι αυτοί οι κύκλοι έχουν μία πολιτική η οποία είναι ασύμβατη με τις θετικές ειδήσεις. Το ΔΝΤ είναι αχρείαστο όταν πηγαίνει καλά η οικονομία, περίπου έτσι είναι και η ΝΔ, εντελώς αχρείαστη και άχρηστη όταν πάει κακά η οικονομία να μας βάλει στην πορεία της ανάκαμψης” σημείωσε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με τη συνάντηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο κ. Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων: “Νομίζω ότι εδώ θα έχουμε και άλλα επεισόδια. Μπορεί να έχει κάνει και άλλες συναντήσεις η κ. Σπυράκη... Σε κάθε μία των περιπτώσεων είναι μία τακτική αποτροπής των λύσεων. Όπως εμείς προσπαθούμε να λύσουμε το θεμελιώδες οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, προσπαθούμε και θα λύσουμε και έχει αποδειχθεί και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των μελών του Κοινοβουλίου και το μακεδονικό πρόβλημα, η ΝΔ προσπαθεί να βάλει διαρκώς τρικλοποδιές. Αλλά, η πολιτική της τρικλοποδιάς έχει κοντά ποδάρια και δεν είναι αυτή που μπορεί να εμπνεύσει τον λαό μας” και τόνισε:

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και το λέμε πλέον με βεβαιότητα να υπάρξει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας μέσω της ψήφισης του Μακεδονικού... Εμείς διεκδικούμε και με την πάροδο του χρόνου και την ροή των εξελίξεων και στη γείτονα χώρα και καθώς θα γίνονται τα βήματα που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ, να πείσουμε και τους βουλευτές του Πάνου Καμμένου και τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο ότι η επικύρωση αυτής της συμφωνίας είναι προς το συμφέρον του λαού”.

Αναφερόμενος στη στάση της κ. Γεννηματά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, προσθέτοντας ότι η κ. Γεννηματά οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της, καθώς “η εντύπωση που προκαλείται είναι ότι ένα κόμμα που θέλει να λέει ότι ανήκει στην κεντροαριστερά, να βάζει όρο ακύρωσης του νόμου Κατρούγκαλου και όχι του ασφαλιστικού Πινοσέτ που προτείνει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη”.

Πηγή: enikos.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ