Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας χαιρετίζει την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γεώργιου Βασιλειάδη να είναι η Πάτρα η μόνη ελληνική πόλη που θα διεκδικήσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019. Μετά την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου από την κυβέρνηση έρχεται και αυτή η δυνατότητα αξιοποίησης του μέσα από τη διόργανωση των αγώνων.

Μας ικανοποίει ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη του Υφυπουργού στην πόλη της Πάτρας και καθιστά σαφέστερη την στοχοθεσία του να κάνει την πόλη μας πυρήνα αθλητικών διοργανώσεων. Το κόστος της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι υποδομές θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί ο αθλητικός τουρισμός στην πόλη μας. Σε μια πόλη που με βάση τα έργα που έχουν γίνει σε συνδυασμό και με όσα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2019 θα έχει αποκτήσει μια νέα όψη, ένα νέο πρόσωπο που θα προβληθεί μέσα από τους αγώνες σε μεσογειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης