Sing: Από τον κότινο του Φεστιβάλ Ολυμπίας, στο Όσκαρ!

Η συγκεκριμένη ταινία είχε προβληθεί στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ σε Πύργο και Αμαλιάδα

Για μια ακόμα χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κατάφερε να φτάσει στα Όσκαρ!

Τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, στην 89η τελετή απονομής των χρυσών αγαλματιδίων -που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες- η ουγγρική ταινία «Τραγούδα» (Sing), του Κριστόφ Ντέακ και της Άννα Ουντβάρντι, απέσπασε το Όσκαρ Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας (Live Action Short Film)! Η συγκεκριμένη ταινία είχε προβληθεί στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε σε Πύργο και Αμαλιάδα από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016.

«Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ταινία, η οποία προβλήθηκε στον Πύργο τον περασμένο Δεκέμβρη, διαγωνιζόμενη στο τμήμα μικρού μήκους μυθοπλασίας του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Ενθουσίασε το κοινό του Φεστιβάλ -κυρίως τους εφήβους- αλλά και την διεθνή κριτική επιτροπή, η οποία της απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, χαρακτηρίζοντάς την ως μια υπέροχα στημένη ταινία που δείχνει μια ειρηνική και σιωπηλή επανάσταση των παιδιών ενάντια στον άδικο κόσμο των μεγάλων»… σχολίασε, με ανάρτηση του στο facebook, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Σπύρου.

Η διάκριση του «Sing» στα φετινά Όσκαρ καθώς και δεκάδων άλλων ταινιών που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ολυμπίας τις προηγούμενες χρονιές σε πολύ σημαντικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ ανά τον κόσμο, αποτυπώνει τις εύστοχες επιλογές του και την πολύ σημαντική καλλιτεχνική τους αξία…

Το «Sing» απέσπασε το Όσκαρ, αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι υποψήφια ήταν και η καναδική ταινία κινουμένου σχεδίου «Η Τυφλή Βαΐσα» (Blind Vaysha) του Theodore Ushev, στην κατηγορία Animated Short Film. Μια ακόμα ταινία που προβλήθηκε στο 19ο Φεστιβάλ…

Μιλώντας για βραβεία Όσκαρ, δεν ξεχνάμε και την Βραζιλιάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων «Το Αγόρι και ο Κόσμος»… η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην έναρξη του 18ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (σ.σ. στα τέλη Νοεμβρίου του 2015), και πέρυσι ήταν ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων (σ.σ. όπου επικράτησε το «Τα μυαλά που κουβαλάς» της Disney).

Πηγή: patrisnews.com