Το «Ποτάμι-Οργάνωση Πάτρας» εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους συμπολίτες-θύματα των χθεσινοβραδινών επεισοδίων

Κατά την διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο

Χθες βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, για δύο περίπου ώρες το κέντρο της Πάτρας γνώρισε χαώδεις καταστάσεις. Ομάδα αντιεξουσιαστών, με επίκεντρο το κτίριο του Παραρτήματος, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, έκαψε κάδους απορριμμάτων και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και οι Πατρινοί του κέντρου ξανάζησαν τη γνωστή «ωραία ατμόσφαιρα» που υφίστανται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το «Ποτάμι-Οργάνωση Πάτρας» εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους συμπολίτες-θύματα αυτής της κατάστασης. Εκφράζει επίσης την απορία του για το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στάθηκαν αδύναμες να προλάβουν τα επεισόδια παρότι αυτά ήταν σχεδόν προαναγγελθέντα. Εκφράζει τέλος την προτροπή του προς τις ομάδες των αντιεξουσιαστών να αναλογιστούν τις συνέπειες της δράσης τους στους επαγγελματίες και τους κατοίκους του κέντρου της πόλης.

Υ.Γ. Το «Ποτάμι-Οργάνωση Πάτρας» δηλώνει τη συμπάθειά του προς την αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΡΑΠ-Ανθρώπινη Πόλη» που εμποδίστηκε να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος.  Υπενθυμίζει ταυτόχρονα προς τα μέλη της ΡΑΠ ότι η αποδοκιμασία των τραμπουκισμών κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου και όχι μόνο, δεν μπορεί να είναι α λα καρτ αλλά οφείλει να αποτελεί διαχρονική στάση και να αφορά κάθε τραμπουκισμό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.