Αορίστως αναβλήθηκε ακόμη μία δίκη για υπόθεση διαφθοράς κρατικών λειτουργών, που αφορά παράνομες αμοιβές στελεχών κρατικών νοσοκομείων και υπερκοστολογήσεων ιατρικών υλικών από τη βρετανική εταιρεία DePuy, θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Johnson & Johnson, λόγω μη έγκαιρης κλήτευσης αλλοδαπών κατηγορουμένων.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οδηγήθηκε σε επ'αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την οποία καλούνται να λογοδοτήσουν 24 εμπλεκόμενοι, Έλληνες γιατροί και στελέχη νοσοκομείων, επιχειρηματίες και αλλοδαποί στελέχη της εταιρίας, οι οποίοι κατά περίσταση είναι αντιμέτωποι με τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου τελούμενη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια επί μακρό χρονικό διάστημα με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της δωροδοκίας υπαλλήλου από κοινού και κατ' εξακολούθηση με όφελος του δράστη και ζημιά σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται γιατροί και από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια" με «δωράκια» 340.102 ευρώ και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιο Ανδρέα» με το ποσό να ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 209.667 ευρώ.
Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 24 άτομα, γιατροί του ΕΣΥ, στελέχη της Depuy καθώς και Έλληνες που φέρονται να βρίσκονταν πίσω από off shore εταιρείες, οι οποίες κατά το κατηγορητήριο χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με την κατηγορία το ποσό της μίζας ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας μεγάλη ζημία στο ελληνικό δημόσιο που παρίσταται και ως πολιτική αγωγή στη δίκη.
Οι 24 κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετώπιζαν τα αδικήματα της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η υπόθεση αφορά την προμήθεια για το ελληνικό Δημόσιο, σε υπερβολικά υψηλές τιμές, ορθοπεδικών ειδών από την εν λόγω εταιρεία το διάστημα μεταξύ 2000 - 2006, σε 114 νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας. Από την έρευνα της Δικαιοσύνης προέκυψε ότι στις αυξημένες τιμές χρέωσης των ορθοπεδικών ειδών συμπεριλαμβάνονταν και τα "δώρα", σε μετρητά, προς αποκαλούμενους "μεγαλογιατρούς" για την προτίμηση τους στα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της DePuy, τα ορθοπεδικά είδη που έφθαναν στα νοσοκομεία εμφανίζουν κόστος αυξημένο κατά 35%, σε σχέση με τις χρεώσεις της εταιρείας, ενώ με βάση τα τιμολόγια που ελέγχθηκαν από τη Δικαιοσύνη εκτιμάται ότι η ανταμοιβή των γιατρών έφθανε το 20%, την οποία ουσιαστικά κατέβαλε το ελληνικό Δημόσιο.