Κουτρομάνος για πρόεδρος, Μορώνης για αντιπρόεδρος στο ΕΣΡ - Δείτε LIVE τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

τι αναμένεται

Νεότερη ενημέρωση 18.19' «Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα κ. Πρόεδρε μετά από τόσες προσπάθειες που κάνατε και από τον χειρισμό που κάνατε για να μπορέσουμε να πετύχουμε σήμερα ένα πολιτικό πλαίσιο συνεννόησης για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί και συνταγματική μας υποχρέωση», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη Διάσκεψη των Προέδρων απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση.

Νεότερη ενημέρωση 17.34' «Είναι σαφές ότι είναι απολύτως θεμιτό στη συζήτηση και απόφαση του ΕΣΡ -που θα έχει το βασικό λόγο- θα προχωρήσουμε στον αριθμό των αδειών που μπορεί να είναι αυξημένος από τον αριθμό 4 που είχε νομοθετηθεί. Μπορεί στο πλαίσιο του καλώς σκέπτεσθαι να είναι κατά τι αυξημένο», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όταν άκουσε ότι η ΝΔ προσβλέπει στη δική του καθαρή θέση, περισσότερο από τη δήλωση του κ. Νίκου Παππά.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η ΝΔ απευθύνει παράκληση για μια δήλωση καθαρή και διαυγέστατη από τον πρόεδρο της Βουλής. «Δεχόμαστε τα δικά σας λεγόμενα ως ισχυρότερα του νόμου που ψήφισε και δεν ακύρωσε η ολομέλεια της Βουλής, άρα θα σας παρακαλέσω για αυτή την διατύπωση», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Ο αριθμός ήταν πρόταση της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης και όχι προσωπική άποψη του υπουργού και ως τέτοια την έχουμε χρεωθεί, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Με αυτή την έννοια, σε αυτή την ιδιαίτερη διαδικασία θέλετε τη δική μου δεσμευτική δήλωση. Είναι προφανές ότι το αρμόδιο ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια αντίληψη και διερεύνηση σε έναν αυξημένο αριθμό και θα υπάρξει διάλογος στο ΕΣΡ αλλά και διαβούλευση από την πλευρά μας».

«Θεωρώ επαρκή τη δήλωση του προέδρου της Βουλής για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση. Μετά τη δήλωσή σας ανοίγει δρόμος συνεννόησης», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Νεότερη ενημέρωση 17.13' Ο κ. Βούτσης στην εναρκτήρια ομιλία του είπε: «Για το θέμα του αριθμού των αδειών υπήρξε πριν από δυο ώρες μια δήλωση δημόσια του κ.Παππά με βάση την οποία επισημαίνει οτι ο ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σήμερα είμαστε ώριμοι και έχουν απαντηθεί και έχουν λυθεί ζητήματα. Μπορούμε να περάσουμε στην διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ. Για την θεση του Προέδρου προτείνουμε τον κ. Αθανάσιο Κουτορομάνο και αντιπροέδρου τον κ. Ροδόλφο Μορώνη». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτρομάνος είναι πρόταση της ΝΔ.

Απαντώντας εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Δένδιας είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι από την δήλωση Παππά ότι ο υπουργός προσχωρεί σε ένα πλαίσιο σκέψης που είναι ορθότερο από την επιμονή του για 4 άδειες. Κύριε πρόεδρε όμως εμείς σαν κόμμα και εγώ προσωπικά έχω αποτιμήσει εξαιρετικά θετικά την συμβολή σας για λύση. Η διάσκεψη των προέδρων έχει αποφασίσει ήδη για 4 αρχές. Ακριβώς λόγω του κύρους που έχετε η ΝΔ θα ήθελε και την δική σας ρητή δέσμευση επι του ζητήματος αυτού. Ξέρουμε ότι είναι θέμα πολιτικής της κυβέρνησης αλλά για μας η δική σας τοποθέτηση είναι η λυδία λίθος της κατάληξης σε ένα συμπέρασμα της σημερινή διαδικασίας».

Ανταπαντώντας ο κ. Βούτσης είπε ότι «το ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια διερεύνηση με ανοικτό τον ορίζοντα σε έναν αυξημένο αριθμό. Θα υπάρξει όμως διάλογος και στο ΕΣΡ και στην πλευρά μας».

Ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν θα δεχθεί το κόμμα του να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών κατά μια γιατί θα είναι εικονικό. Θεωρώ την δήλωση του Προέδρου της Βουλής επαρκή για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση.

Νεότερη ενημέρωση 16.56' Την πρόταση της ΝΔ για τον πρώην αεροπαγίτη Αθ. Κουτρομάνο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη διάσκεψη των προέδρων που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Ως αντιπρόεδρος προτάθηκε ο κ. Μορώνης.

Πρώτη ενημέρωση

Προσπάθειες έως και την τελευταία στιγμή για να βρεθεί συναίνεση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών καταβάλλονται αυτή την ώρα. 

Η διάσκεψη των προέδρων σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής θα είναι και η τελευταία.

 

 

Ο Νίκος Δένδιας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι η δήλωση Παππά είναι προς θετική κατεύθυνση αλλά επιθυμεί δήλωση του Προέδρου της Βουλής ότι αυτό είναι κυβερνητική δέσμευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν τελικά επικρατήσει το κλίμα συναίνεσης, τότε είναι πιθανόν σε μια συνεδρίαση να επιλεγεί ο προεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και σε δεύτερη τα μέλη.

Διαβάστε επίσης