ΚΚΕ: Κανένα «βραχιολάκι» δεν θα «θεραπεύσει» τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

15/05/2025 | 18:08

«Κανένα “βραχιολάκι” δε θα “θεραπεύσει” τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό, στις οποίες οφείλονται όλα όσα υφίστανται οι υγειονομικοί και οι ασθενείς στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με ευθύνη της κυβέρνησης, που κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλάξει το κράτος από την αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Μπορεί το Υπουργείο Υγείας να πουλάει παραμύθια ότι με το “βραχιολάκι” στις εφημερίες θα ξεπεραστεί η λίστα αναμονής στα Επείγοντα, λες και οι γιατροί και νοσηλευτές δε διεκπεραίωναν τα περιστατικά επειδή είναι ξεχασιάρηδες, όμως σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν πρόκειται ως δια μαγείας οι ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές να πολλαπλασιαστούν, τα ράντζα να μετατραπούν σε κρεβάτια, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να αυξηθούν, οι ελάχιστοι ως ανύπαρκτοι ή μόνιμα χαλασμένοι μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι να εξασφαλιστούν.

Να αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση τα “κόλπα” και να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, που διεκδικούν τα αυτονόητα: μόνιμες προσλήψεις, στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σύγχρονο και επαρκές ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό», καταλήγει το ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ

Αντώνης Λουδάρος: «Ήμουν γκρινιάρης, τίποτα δεν ευχαριστιόμουν και πάντα έβλεπα μισοάδειο το ποτήρι»

Γιατί η γάτα σας δεν πρέπει να τρώει κεράσια

ΗΠΑ: Η χώρα αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα «ακραίας» ζέστης της χρονιάς

Οι Kuwait Airways, EGYPT AIR και η πακιστανική PIA αναστέλλουν τις πτήσεις προς τις χώρες του Κόλπου

Μελόνι: Η Ιταλία δεν έχει συμμετάσχει με κανέναν τρόπο και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε στρατιωτικές δράσεις

Η ραπαμυκίνη φαίνεται να επιμηκύνει τη ζωή σε τρωκτικά

Η Έλενα Χριστοπούλου ανέμελη στην παραλία, μετά την ανακοίνωση του γάμου της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα: O Χαλιμπέρτον υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα!