Οργή από την οικογένεια του φοιτητή Νίκου Καραπάνου - "Σκότωσε το παιδί μας μεθυσμένος και ένα χρόνο μετά... κάνει τα ίδια!"

Σκότωσε σε τροχαίο τον νεαρό στην Πάτρα και μετά ξανασυνελήφθη υπό την επήρεια αλκοόλ!

Το τραγικό πάθημα δεν έγινε μάθημα για έναν 40χρονο, ο οποίος συνελήφθη και πάλι από τη Τροχαία της Πάτρας να οδηγεί μεθυσμένος.

Ο ίδιος άνθρωπος φαίνεται πως δεν έχει βάλει μυαλό αφού πριν από ένα χρόνο περίπου, οδηγώντας και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν 22χρονο φοιτητή της Ιατρικής και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

tr4.jpg

Στην είδηση της νέας σύλληψής του, η μητέρα του φοιτητή Νίκου Καραπάνου, Κατερίνα εξέφρασε στο protothema.gr την οργή της για αυτόν τον άνθρωπο και την απογοήτευσή της για τους νόμους.

«Έχω οργή για αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και μεγάλη απογοήτευση για τον έλληνα νομοθέτη με τις μικρές ποινές που δεν προστατεύει το κοινωνικό σύνολο και φόβο πως θα έχουμε κι άλλο θύμα από το συγκεκριμένο άνθρωπο διότι όταν κάποιος επανειλημμένα πίνει και χρησιμοποιεί πολυτελέστατα αυτοκίνητα, παρόλο που στερείται άδεια οδήγησης, καταλαβαίνεται ότι εγκυμονεί κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, έχασα ένα διαμάντι, η ζωή μου καταστράφηκε αλλά θα καταστραφούν και οι ζωές κι άλλων ανθρώπων όσο αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος έξω. Όταν σκότωσε με το αμάξι του το παιδί μου είχε 1,87ml ανά λίτρο αίματος με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο 0,5. Δυστυχώς για το νόμο είναι πλημμέλημα το να σκοτώνεις άνθρωπο με το αυτοκίνητο και μάλιστα εν μέθη. Θα πήγανε αυτόφωρο τότε αλλά έκανε το τραυματία και δεν προφυλακίστηκε ποτέ. Δυστυχώς μου σκότωσε το παιδί και αυτός εξακολουθεί να είναι ελεύθερος».

tr2.jpg

Εκτός από τη μητέρα, μίλησε και ο θείος και νονός του φοιτητή, Κώστας Καραπάνος για τον άδικο χαμό του ανιψιού του.

«Δεν έγινε τίποτα απολύτως. Σάββατο πρωί είχε γίνει το τροχαίο και αυτός έκανε το τραυματία. Κάθισε μέχρι τη Τρίτη στο νοσοκομείο και μετά έφυγε χωρίς καμία συνέπεια. Ο ανιψιός μου πήγαινε με 50 χλμ και ερχόταν ο άλλος μεθυσμένος από την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ είχε περάσει δυο κόκκινα φανάρια και πήγε και έπεσε πάνω στο δικό μας το παιδί . Οδηγεί συνεχώς μεθυσμένος μέχρι χτες το πρωί που έπεσε πάλι στα χέρια της αστυνομίας, μεθυσμένος .Και ξέρετε τί θα γίνει πάλι; Θα του αφαιρεθεί το δίπλωμα πάλι για 6 μήνες και αυτός θα συνεχίσει να οδηγεί πάλι μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα" τονίζει και προσθέτει:" Δυστυχώς ο Νίκος μας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του , που ήταν συνυφασμένα με τη βοήθεια και τη γιατρειά των συνανθρώπων του. Ελπίζουμε ο Νίκος μας να είναι το τελευταίο θύμα αυτού του ασυνείδητου ανθρώπου ".

Το τροχαίο

Το μοιραίο τροχαίο έγινε στις 14 Νοεμβρίου του 2015 τα ξημερώματα στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Νεκρός από τη σύγκρουση των δυο οχημάτων ανασύρθηκε ο Νικόλαος Καραπάνος, 22 ετών από την Πάτρα, φοιτητής ιατρικής.

Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε ελαφρά ο συνεπιβάτης του, επίσης φοιτητής στην ιατρική, όπως επίσης ο οδηγός του άλλου ΙΧ.

tr3.jpg

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε οι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

tr6.jpg

Όπως αποδείχτηκε ο οδηγός που χτύπησε το αυτοκίνητο που επέβαινε ο φοιτητής ηταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης