Κώστας Γαβρόγλου: Ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες

«Όταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως»

«Στόχος είναι τα παιδιά που στην A΄ Λυκείου το Σεπτέμβριο του 2017 να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές, ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα», τόνισε ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο νέος υπουργός Παιδείας δήλωσε τυχερός που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του ο οποίος έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, ότι με την Εκκλησία θα πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «πρέπει να πέσουν οι τόνοι, με την συμβολή και των ΜΜΕ, και γενικά να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

Ενώ πρόσθεσε «όταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης