Οι Τζιχαντιστές του ISIS παγιδεύουν παιδικά παιχνίδια με βόμβες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

παρουσιάστηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης της οργάνωσης.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από την πόλη της Μοσούλης με τις δυνάμεις του ιρακινού στρατού και των Κούρδων πεσμεργκά να είναι κοντά στην ανακατάληψη της πόλης από τις δυνάμεις των τζιχαντιστών του ISIS. Με τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας να είναι στραμμένα στη Μοσούλη, νέες φρικτές πρακτικές των τζιχαντιστών ήρθαν στη δημοσιότητα, καθότι φαίνεται πως τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης παγιδεύουν με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ακόμη και παιχνίδια τα οποία αφήνουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ένα αρκουδάκι ή ένα φορτηγάκι μπορεί να αποτελούν σπάνιο θησαυρό για ένα παιδί στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μοσούλη, ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μην είναι τόσο αθώα αλλά να αποτελούν παγίδες των τζιχαντιστών.

Το τέχνασμα  θεωρείται ένα από τα πιο αποκρουστικά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς βάζουν στόχο τα παιδιά. Αυτοί και άλλοι κρυφοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί παρουσιάστηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης της οργάνωσης.

Ο συνταγματάρχης Nawzad Kamil Hassan, μηχανικός με τις δυνάμεις πεσμεργκά, είπε στον Observer πως επέλεξαν παιχνίδια επειδή ξέρουν ότι οι μαχητές δεν θα τα αγγίξουν αλλά τα παιδιά θα το κάνουν. "Δεν είναι καν ζώα. Είναι χειρότεροι από ζώα".

Η μονάδα του έχει καθαρίσει 50 τόνους εκρηκτικών τα τελευταία δύο χρόνια από περιοχές που ελέγχουν οι μαχητές, μεταξύ των οποίων 5 τόνοι εκρηκτικών σε ένα σχολείο στην πόλη Sinjar, στα δυτικά της Μοσούλης. Η πόλη, που βρίσκεται 250 μίλια βόρεια της Βαγδάτης, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιούνιο του 2014.

paixinidi_vomva_isis2.jpg

paixinidi_vomva_isis3.jpg

Διαβάστε επίσης