Πελάτης ή Παραγωγός ;

του Χρήστου Βουλδή, ηλεκτρολόγου Μηχανικόυ και Μηχανικόυ Υπολογιστών, Μέλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας

Το μεγάλο αγκάθι της ελληνικής νοοτροπίας είναι η μη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της, μια έλλειψη εμπιστοσύνης που πηγάζει από την επίγνωση όλων των κακώς κειμένων και από την απόγνωση για την πιθανότητα αλλαγής τους.

Από την εμπειρία 15 χρόνων εργασίας για λογαριασμό πολυεθνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών , σε επαφή με συνεργάτες και πελάτες από όλο τον κόσμο, επιθυμώ να  τονίσω την άρτια απόκριση των Ελλήνων συναδέλφων σε όλες τις επαγγελματικές προκλήσεις είτε εργαζόμαστε εδώ , στην Πάτρα, στην Ελλάδα είτε σε όποια άλλη πόλη και χώρα.

Ο ‘Ελληνας μπορεί, η Ελλάδα δεν θέλει. Η Ελλάδα ενισχύει την πελατειακή αντίληψη και πρακτική η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες, πελάτες και ταυτόχρονα στερεί από την κοινωνία όλους τους παραγωγούς , οι οποίοι είτε μεταναστεύουν είτε απελπίζονται μέσα στην ίδια τους τη χώρα αδυνατώντας να υπερκεράσουν τους τόσους πολλούς πελάτες.

Απαντώντας στο ερώτημα πελάτης ή παραγωγός η θέση μου είναι πρώτα παραγωγός και έπειτα πελάτης. Αυτή η θέση για να γίνει συνείδηση στην ελληνική κοινωνία προϋποθέτει μια ενηλικίωση της εδώ και πολλά χρόνια έφηβης Ελλάδας. Για να πατήσει στα πόδια του ο νέος, η νέα και να νιώθει ότι μπορεί να εργαστεί, να παράγει πρέπει να νιώθει τη σιγουριά της γνώσης του και να βλέπει ότι η προσπάθεια, η δουλειά αμείβεται . Μοχθείς, παράγεις και απολαμβάνεις. Ενίσχυση της σιγουριάς της νέας και του νέου με συγκεκριμένα βήματα.

Όλες οι επαφές του πολίτη με το δημόσιο να γίνονται ηλεκτρονικά και με διαφάνεια, ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες συναλλαγής, διαφθοράς και εκβιασμών.

Όλα τα πόθεν έσχες, όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και όλων των υπόχρεων δημοσίων λειτουργών, δικαστών, δημοσιογράφων να δημοσιοποιούνται σε ηλεκτρονική βάση, ανοιχτά στο δημόσιο έλεγχο.

Ενίσχυση, εξάπλωση, και συνταγματική κατοχύρωση της Διαύγειας και των ηλεκτρονικών προμηθειών.
Απόλυτη κατοχύρωση της αξιοκρατίας στο δημόσιο με κανόνες που κατοχυρώνουν ότι θα επιλέγονται οι άξιοι και όχι οι αρεστοί σε όλες τις θέσεις ευθύνης, χωρίς εξαιρέσεις και ανεξάρτητα από την εναλλαγή κυβερνήσεων.

Συμμετοχή του πολίτη με πραγματική ηλεκτρονική διαβούλευση πριν τη λήψη αποφάσεων και χρήση δημοψηφισμάτων που θα κάνουν κάθε πολίτη να αισθάνεται και να είναι καθημερινά και πραγματικά συμμέτοχος στην πορεία του τόπου.

Κάθε υπόθεση στα δικαστήρια να εκδικάζεται σε διάστημα καλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο μέσα από συγκεκριμένα βήματα.

Άμεσες ενέργειες για νέο, σύγχρονο, φορολογικό μηχανισμό που θα φορολογεί δίκαια και θα λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα πρότυπα.

Δέσμευση απέναντι στην επόμενη γενιά ότι αλλάζει συθέμελα το πολιτικό σύστημα, καταργώντας ένα εκλογικό σύστημα που ευνοεί τη διαπλοκή. Σπάζοντας τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες και χτυπώντας αλύπητα το «μαύρο χρήμα».

Μέσα από τα παραπάνω βήματα θα επιτύχουμε η απάντηση  στο δίλημμα Πελάτης ή Παραγωγός να είναι Παραγωγός. Είναι ευθύνη όλων μας.

 

 

 

Χρήστος Βουλδής

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Μέλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Ιανουαρίου 2015.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ