Πάτρα - "Μέριμνα": Προγράμματα απασχόλησης παιδιών με αναπηρία

Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα στάδια υλοποίησης

Συνεχίζονται και για την καινούργια εκπαιδευτική χρονιά, στο Θ.Π.Κ.Π. Η ΜΕΡΙΜΝΑ, τα προγράμματα στις δομές ΚΔΑΠμεΑ .

Πρόκειται για το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και συγκεκριμένα για άτομα με νοητική και κινητική αναπηρία τα οποία προέρχονται από τον Δήμο Πατρέων και τους όμορους Δήμους και απευθύνεται στις μητερες παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία καθώς και σε συγγενικά πρόσωπα στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και σε εκείνους που βρίσκονται σε χηρεία.

Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα στάδια υλοποίησης (μετακίνηση παιδιών, πρόχειρο φαγητό, χυμός, ψυχαγωγία κλπ). Λειτουργεί πέντε εργάσιμες μέρες την εβδομάδα (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούλιο εκτός των επισήμων εορτών και αργιών.
Το Θ.Π.Κ. Η ΜΕΡΙΜΝΑ διαθέτει άριστα εξειδικευμένο επιστημονικό και λοιπό υποστηρικτικό προσωπικό για την λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Φιλοδοξία μας είναι η υπηρεσία ΚΔΑΠμεΑ να αποτελέσει την συνέχεια μιας πραγματικά ποιοτικής προσφοράς προς τα άτομα με νοητική αναπηρία, με ο,τι είναι αναγκαίο για την εξασφάλιση τους ανεξάρτητα αν υπάρχουν οι γονείς εν ζωή ή αν μπορούν να παρέχουν φροντίδα οι ίδιοι.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και συγκεκριμένα της Δράσης : Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, μετά από σχετική Πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.)

Διαβάστε επίσης