Δυτική Αχαΐα: Ενημέρωση για την υγιεινή στα σχολεία από την Περιφέρεια

μικρή η συμμετοχή

Με πολύ μικρή συμμετοχή από την πλευρά των συλλόγων γονέων πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την υγιεινή στα σχολεία.
Η πρωτοβουλία ανήκε στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας η οποία είχε προσκαλέσει με σχετική της ανακοίνωση τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου δυτικής Αχαΐςα σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα υγιεινή στους χώρους των σχολείων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση. Η εκδήλωση παρουσίαζε ένα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω του κρούσματος μινιγγίτιδας που σημειώθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας. Όπως είχε γράψει το dytikanea.gr, οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας είχαν καθησυχάσει τους γονείς. «Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», είχε πει επίσης ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας Μιχάλης Χανός, στο dytikanea.gr. Ωστόσο είχε προσθέσει ότι η ενημερωτική εκδήλωση ήταν μια καλή ευκαιρία, για να ενημερωθούν πλήρως οι γονείς για το θέμα, αλλά και όλα τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν για την υγιεινή των παιδιών τους. 
Στη συνάντηση παραυρέθηκαν εκπρόσωποι γονέων από 1ο και το 2ο  δημοτικό σχολείο Κάτω Αχαΐας, και δημοτικά σχολεία Σαγείκων και Μαζαρακίου.
Η εκδήλωση όπως είπαν γονείς είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ενώ ακολούθησε συζήτηση, στην οποία οι υπεύθυνοι των αρμόδιων διευθύνσεων της Πεφιφέρειας κλήθηκαν να απαντήσουν στις απορίες των γονιών.
Σε ότι αφορά το κρούσμα της μηνιγγίτιδας σε μαθητή του 1ου δημοτικού, τονίστηκε ότι πρόκειται για ιογενής και ότι το περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία για τον μαθητή και τους συμμαθητές του. Παράλληλα, αναφέρθηκαν οι τρόποι μετάδοσης της ασθένειας, μέτρα προφύλαξης, ενώ τονίστηκε ότι ότι τα παιδιά προσβάλλονται από ιώσεις, θα πρέπει να παραμένουν σπίτι για τη δική τους ασφάλεια αλλά για να μη μεταδίδεται η ασθένεια. Τέλος οι γονείς ενημερώθηκα για το ποια συμπτώματα θα πρέπει να τους ανησυχούν.
 

Διαβάστε επίσης