Πάτρα: Σε φορτηγό ψυγείο τα αρχαία που εντοπίστηκαν από Λιμενικούς - Μια σύλληψη - Επιβεβαίωση του tempo24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επρόκειτο να "ταξιδέψουν" στην Ιταλία

Στη σύλληψη 48χρονου Έλληνα οδηγού φορτηγού ψυγείου προχώρησαν οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, μετά τον εντοπισμό  δυο αρχαίων αμφορέων σε οικειακή συσκευή, όπως αποκάλυψε το tempo24.gr.

Οι αμφορείς φαίνεται να είναι ο ένας του 2ου π.Χ. αιώνα και ο άλλος Ρωμαϊκός. Οι αρχές τώρα ερευνούν αν τα αρχαία προορίζονταν για εμπορία και εάν"πίσω" από την υπόθεση βρίσκεται διεθνές κύκλωμα.

Ο οδηγός του "παράνομου" φορτίου φέρεται να υποστήριξε ότι μετέφερε τα πράγματα σε σπίτι στην Ιταλία. 

unnamed_5_0.jpg

Το φορτηγό στο οποίο εντοπίστηκαν τα αρχαία, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, είχε προορισμό τη Ρώμη

Το όχημα θα ταξίδευε χθες τα μεσάνυχτα από το λιμάνι της Πάτρας, με το πλοίο Euroferry Olympia, με προορισμό το λιμάνι του Πρίντεζι.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών:

Για παράβαση του ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” συνελήφθη ένας 48χρονος ημεδαπός, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ψυγείο Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο ανωτέρω 48χρονος, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του φορτίου του επικαθήμενου και συγκεκριμένα εντός κιβωτίου (οικοσυσκευή), δύο (02) αμφορείς, χωρίς να διαθέτουν τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα και οι οποίοι εντάσσονται στο Νόμο “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

 Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω αμφορείς, το ανωτέρω ψυγείο Φ/Γ όχημα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

unnamed_6_0.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο αρχαίους αμφορείς κρυμμένους σε οικοσκευή εντόπισε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας - Σε εξέλιξη η έρευνα - ΝΕΟΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης